Tudi letošnji program že štirinajstega festivala Rdeči revirji je bil pester in je s kulturno umetniškimi dogodki povezal vse tri zasavske občine. Začel se je 26. maja v Hrastniku s predstavo za otroke Juri Muri v Afriki, otvoritvijo fotografske razstave o sodelovanju s pobrateno občino Raška in nastopom Folklorne skupine Trbovlje in drugih društev ter benda Kr’ en bend. Festival sta otvorila župan Hrastnika Miran Jerič in umetniški vodja festivala Rdeči revirji Branko Potočan.
V Hrastniku se je bilo vse do nedelje, 29. maja, moč naužiti še obilo kulturno umetniških doživetij, ki so jih publiki posredovala različna društva in umetniki, med njimi plesalci Žigan Krajnčan, Andreja Kopač in Gorazd Pakozdi, sodobni klovnovski kabaret Za Crknt, pa Andrej Rozman Roza z ulično predstavo, … V Hrastniku so prireditve sklenili s Kumskimi puncami in peko funšterca.

Lutke, glasbena improvizacija, animirani filmi in še mnogo zanimivih nastopov se je v okviru festivala nadaljevalo v Trbovljah, kjer so Rdeči revirji ulice osvojili že 28. maja, od njih pa se poslovili 4. junija z ognjeno ulično predstavo Pajkovka Slavka Trivkovića in Roka Horvata.

Rdeči revirji so vstopili tudi v Zagorje, in sicer z razstavo Mat’ kurba 1. junija na mestnem trgu pred Weinbergerjevo hišo. Tam so se v naslednjih dneh odvile številne aktivnosti, med drugim Pokaž kaj imaš, Jam session, pa Ribjeglavi interaktivni noise performans na prostem, igral je Acoustic trio z Vladom Poredošem na čelu, … Rdeči revirji so se zaključili z nastopom Klare Vetršek in bendom v soboto, 4. junija.

TPK