Številnim organizatorjem tako novih kot tradicionalnih dogodkov doma in po svetu je letos načrte prekrižala pandemija koronavirusne bolezni. Tudi tradicionalni festival Rdeči revirji, ki prav letos vstopa v polnoletnost, saj dopolnjuje 18 let, bo potekal drugače, kot so načrtovali organizatorji.

Pravzaprav so želeli polnoletnost proslaviti še posebej slovesno, pravijo, da z obogatenim kulturnim programom, vendar v pomladanskih mesecih zaradi epidemije koronavirusa to ni uspelo. Festival so zato prestavili na poletje, a se tudi tokrat soočajo z nenadnim poslabšanjem epidemiološke slike, še posebej v Hrastniku.

Vendar sporočajo, da so s polnoletnostjo prišle tudi zrelost, potrpežljivost in vztrajnost, zato še zdaleč niso obupali. »Glavnino pestrega umetniškega dogajanja, kot smo ga vajeni iz preteklih let, načrtujemo v jeseni. Ker pa smo prepričani, da so za splošno zdravje, dobro počutje in vsestranski razvoj še kako pomembne tudi kulturne aktivnosti, vam bomo že v prihodnjih dneh ponudili kulturne vsebine v okviru festivala, ki bo v poletnem času potekal brez občinstva v živo. Vas pa zato v toliko večjem številu pričakujemo pred vašimi zasloni na dogodkih, ki jih bomo v živo predvajali preko spleta,« so sporočili zainteresirani javnosti.

Tako se ljubiteljem dobre glasbe in zabave obeta on-line promocijski koncert Slovenske note, ki bo že v sredo, torej 22. julija, ob 20. uri na YouTube kanalu Slovenske note, v četrtek, 23. julija, prav tako ob 20. uri, pa bo sledil pogovor z Markom Žerjalom, komikom in youtuberjem iz Kopra.

Konec tedna, v petek, 24. julija, bodo pripravili pogovor z umetniškim vodjem festivala Brankom Potočanom in plesno predstavo Simplidroup/Preprosto vrv, v soboto, 25. julija, si bo mogoče ogledati on line koncert kisovškega raperja Zinedina Osmanoviča in Emkeja, v nedeljo, 26. julija, pa še monodramo Meša Selimović: Pogovor s prijateljem. Vsi dogodki bodo ob 20. uri, podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani: HTTPS://BIT.LY/2CV25KD.

EN                 

Foto: arhiv Savus