Območna organizacija Rdečega križa Hrastnik je v času koronavirusa v občini Hrastnik s svojimi prostovoljci poskrbela za uspešno spopadanje s težavami, s katerimi so se srečevali prebivalci občine.

Zato je za humanitarno delo in izredno angažiranje v času razglašene epidemije COVID – 19 dobila zlato priznanje občine Hrastnik, ki ga je župan Marko Funkl predal predsednici RK Hrastnik Belindi Ladiha.

V obrazložitvi nagrade so zapisali: »V začetku leta je svet s temeljev vrgla epidemija koronavirusa. V občini Hrastnik smo se s situacijo dobro spopadli, zahvala za to pa gre v prvi vrsti Rdečemu križu Hrastnik. Hrastniški Rdeči križ je humanitarna organizacija z dobro vzpostavljenim sistemom pomoči in prostovoljcev. Več desetletij predanega dela ima za rezultat številne uspešno izpeljane projekte in število prostovoljskih ur, ki se jih je prenehalo šteti. Dobrodelni koncerti in akcije, krvodajalske akcije, pomoč ob naravnih nesrečah, prehranski paketi za starejše in za socialno ogrožene, izobraževanja o prvi pomoči … vse to je le drobec v delu, ki ga Rdeči križ Hrastnik v okviru svojega poslanstva redno izvaja. Hrastniško združenje je v najtežjih mesecih epidemije skupaj s številnimi drugimi zavodi, organizacijami ter občino oskrboval več kot 400 posameznikov in družin, ki so potrebovali pomoč, še posebej so skrbeli za najranljivejše skupine – starejše občane in socialno ogrožene. Sami zahvale ali nagrad nikoli ne pričakujejo, kaj šele zahtevajo. Verjamejo namreč v svoje poslanstvo in stisk roke tistih, ki jim pomagajo, jim je dovolj. Saj je to tisto, kar nahrani dušo in jim daje zagon za nadaljevanje dela.«

Savus

Foto: Branko Klančar