RD Rudar – RK Radovljica 35:28 (16:13)
Trbovlje, 09.04.2016 ob 1800, Dvorana Polaj (300 gledalcev); sodnika Čretnik in Murko

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 2, Polanec, Ravkič 4 (3), Cestnik J. ml. 1 (1), Novak R. 1, Novak U. 1, Kozinc 3, Frece 5, Hočevar, Radulovič, Habjan 7, Draksler 1, Žagar, Gjerek 4, Kuhar 6; trener: Gregor Pesko

RK Radovljica: Muršec 8 (2), Lukan, Bršar 3, Križaj 3, Bok 2, Kokl 1, Pikovnik, Hrovat 5, Leš 1, Valjavec 1, Debelak 4, Kous; trener: Jože Cuderman

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (4); RK Radovljica 2 (3)

Izključitve: RD Rudar 6 min, RK Radovljica 8 min

 

»In smo tam, kjer smo si dolgo želeli biti. Pošteno, suvereno in zasluženo!« so zapisali v sporočilu za javnost v trboveljskem klubu.

V soboto, 9. aprila, je bil zgodovinski dan. V dvorano Polaj je v goste prišla ekipa RK Radovljica, predzadnje uvrščena ekipa 2. DRL. Tekma je imela dvojni pomen: dostojno slovo pred domačo publiko ter potrditev uvrstitve v višji rang tekmovanja dva kroga pred koncem tekmovanja. Z zmago 35:28 (16:13) je to Trboveljčanom tudi uspelo, a ne le to. Po končani tekmi med Cerkljami in Ajdovščino je bila jasna še tretja stvar: postali so prvaki 2. DRL! Do konca prvenstva jih ne more prehiteti nobena ekipa.

V dvorani Polaj se je v soboto zbralo 300 gledalcev, ki so pokazali, da jim je mar za trboveljski rokomet. Tekma je domačim prinašala ogromno in tega so se naši mladi fantje še kako zavedali. Začela se je izenačeno, po začetnih 3:3 v peti minuti srečanja so domačini postavili stvari na svoje mesto, povedli in do polčasa zbrali tri zadetke prednosti (16:13). V prvem polčasu se je izkazal Kuhar, menjava za rahlo obolelega Polanca, ki je do odmora zadel petkrat. Na začetku drugega polčasa so rudarji z delnim izidom 8:2 v 38. minuti vodili že za sedem zadetkov prednosti (22:15). V nadaljevanju so zopet dobili priložnost vsi igralci s klopi in prednost suvereno obdržali do konca srečanja. Tekmeca sta se razšla z rezultatom 35:28 in slavje domačih se je lahko začelo. Pri Rudarju sta bila strelsko najbolj razpoložena Habjan (7) in Kuhar (6), pri gostih pa Muršec, ki je zadel osemkrat. Fantje so lahko na najlepši možen način zaključili nadvse uspešno sezono 2015/16 pred domačimi navijači.

V naslednjem krogu RD Rudar počiva, v zadnjem krogu prvenstva pa odhaja na neugodno gostovanje k RD Jadran. Tekma ne bo imela nobenega vpliva na končno razvrstitev, na tem gostovanju pa bodo prejeli zlate medalje in pokal za osvojeno 1. mesto 2. DRL v sezoni 2015/16.

»Čestitke ob uspehu veljajo fantom za izjemne predstave v letošnji sezoni, trenerju Gregorju Pesku in celotnem strokovnem vodstvu za odlično vodenje ekipe, upravnemu odboru in predsedniku Urošu Drobniču za odločnost, doslednost in vztrajnost, navijačem za zvestobo skozi vsa leta in sponzorjem za izkazano zaupanje. Seveda si želimo nadaljevanje in nadgradnjo začetega tudi v naslednji sezoni v 1.B ligi,« so še sporočili s kluba.

ZT

Prejšnji članekPomlad je tu … in z njo motoristi kot »martinčki«
Naslednji članekSvetovni teden homeopatije