RD Rudar – RK Metlika 35:14 (19:7)Dvorana Polaj (150 gledalcev); sodnika Čretnik in Murko

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 4, Polanec 2, Ravkič 5 (3), Bučar 1 (1), Novak R. 3, Novak U. 2, Kozinc 6, Frece 3, Radulovič, Cestnik M. 3, Habjan 2, Žagar, Gjerek 2, Kuhar 2, Stanič; trener: Gregor Pesko

RK Metlika: Radoš, Vlašič 1, Šikonja 1 (1), Krajačič, Dragovan M. 1, Vinski 4, Hutar 2, Dragovan T., Kordiš 1, Krnc 2, Mužar, Dokl 1, Bede-Jakovinac 1; trener: Peter Milek

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (4); RK Metlika 1 (5)
Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Metlika 8 min

Včeraj se je med rokometaši trboveljskega Rudarja in Metlike obetal izenačen ter napet dvoboj za novi točki. Ekipa Metlike je namreč v spomladanskem delu dobila vsa odigrana srečanja.

Pred začetkom tekme je povratnik v domače moštvo, Žan Gjerek, prejel priznanje za 50. nastop v članskem moštvu RD Rudar. Tekma se je s tem dejanjem tudi začela. Tekma, ki je domačim prinašala veliko, se je začela dokaj nervozno. Gostje so takoj tudi povedli, a sta Gjerek in Habjan postavila stvari na svoje mesto in povedla domače v vodstvo. Od 9. do 19. minute so domači stopili na plin, naredili 6 golov razlike in povedli z rezultatom 12:4. Z odlično igro v obrambi ter učinkovitim napadom so strli goste in jih držali na varni razliki. V vratih jim je sledil fantastični Radulovič, ki je tudi tokrat zaklenil svoja vrata (med drugim je ubranil tudi tri sedemmetrovke). Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 19:7.

Tudi v nadaljevanju domači fantje niso popuščali. Tempo so le še stopnjevali. V začetnih minutah so naredili delni izzid 3:0 in pobegnili že na 22:7. Nerazpoloženi rokometaši Metlike nikakor niso našli odgovora na suvereno igro Rudarja. V domačih vratih je Raduloviča zamenjal prav tako razpoloženi Škrabar, v igro pa so vstopili igralci s klopi. Tekmo so odpeljali suvereno do konca in niso dovolili, da bi Metličani znižali razliko.

Srečanje se je končalo z 21 zadetki razlike (35:14). Pri Rudarju so na igrišče stopili prav vsi igralci in se skoraj vsi tudi vpisali med strelce. Največkrat sta bila uspešna Kozinc (6) in Ravkič (5). Pri gostih je bil najbolj razpoložen Vinski, ki je zadel štirikrat.

Domači so tako vknjižili zelo pomembni točki, ki sta jih popeljali na sam vrh lestvice, saj je Ajdovščina klonila na gostovanju pri RD Jadran. V nadaljevanju prvenstva fante čakajo še tri srečanja. Dve domači srečanji proti ekipama RK Pomurje in RK Radovljica ter gostovanje v zadnjem krogu pri RD Jadran. Zaradi velikonočnih praznikov sledi krajši premor, naslednje tekma bo tako 2. aprila v dvorani Polaj proti ekipi RK Pomurje. Glede na položaj na lestvici je RD Rudar absolutni favorit srečanja, saj Pomurje trenutno zaseda zadnje mesto, a bo to potrebno potrditi še na terenu. Glede na prikazano igro proti Metliki se lahko nadejamo ugodnega rezultata.

UD