Ob minulem 3. decembru, ko v Sloveniji obeležujemo »Ta veseli dan kulture«, sta Kulturni Center – Delavski dom Zagorje in Galerija Medija postavila tradicionalno slikarsko razstavo, na kateri so razstavili likovna dela, nastala na letošnji 57. slikarski koloniji Izlake – Zagorje, ob tem pa so izdali tudi katalog.

Ko bo epidemiološka slika dopuščala in se bodo odprle kulturne ustanove, si bo razstavo mogoče ogledati v Galeriji Medija, takrat jo bodo tudi uradno odprli.

Letos so na slikarski koloniji Izlake – Zagorje sodelovali: Marina Banič Zrinšćak s Hrvaške, Rajko Čuber, Miha Erič, Agata Pavlovec, Mojca Senegačnik, Nataša Tajnik Stupar, Dime Temkov, Jošt Snoj, Jerca Šantej in Makedonec Dime Temkov.

Kristina Renko, članica Sveta Slikarske kolonije Izlake-Zagorje, je o razstavi med drugim zapisala: »Umetniki, ki so julija ustvarjali v Zagorju, so del stare in nove resničnosti. Odlikuje jih pogum, da so poleti prišli k nam kljub letošnjim razumljivim omejitvam in pričarali utrip, ki je pomembna sestavina vsakokratne slikarske kolonije. Motive so našli v našem mestu in jih interpretirali v njim lastni slogovni maniri. Izrazili so se s temami, ki tlijo v njih, pri tem pa so uporabili različne slikarske in grafične tehnike. Tako ali drugače pa so ostali zvesti predvsem samim sebi. Vsaj kanček zvestobe naši biti bomo morali ohraniti vsi. Pomagala nam bo prebroditi obdobje negotovosti, v katerem smo se znašli, medtem ko čakamo na žarke luči in svetlobe, ki prinašajo upanje. Na Ta veseli dan kulture lahko za trenutek vstopimo v tople poletne dni in se naužijemo sadov umetniškega ustvarjanja od blizu, brez zaslona.«

Savus

Foto: KC DD Zagorje

Prejšnji članekRešili žensko
Naslednji članekSe bo stanje začelo umirjati?