ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Razgledni stolp na Čemšeniški planini

Na sedežu Občine Zagorje je do 31. avgusta 2021 javno razgrnjen dopolnjen osnutek Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za razgledni stolp na Čemšeniški planini. Za dokument, ki ga je izdelalo podjetje Sava projekt iz Krškega, je mogoče dati pripombe in predloge.

Gre za potrebno pridobivanje dokumentacije pred načrtovano gradnjo razglednega stolpa na Čemšeniški planini, ki bo visok okoli 35 metrov. 24 kvadratnih metrov velika razgledna ploščad bo lahko hkrati sprejela do 20 obiskovalcev. Stolp, ki bo, z izjemo betonske temeljne plošče, v celoti iz masivnega lesa, je načrtovan v osmih etažah.

Ker se s Čemšeniške planine odpirajo eni najlepših pogledov na bližnja in nekoliko bolj oddaljena hribovja, ob lepem vremenu vse do Triglava, bo stolp tako popestril turistično ponudbo v občini. Nenazadnje pa bo imel tudi pomembno izobraževalno vlogo, saj v Zagorju upajo, da ga bodo obiskale domače šole in tudi tiste, ki bodo izvajale program šole v naravi v bližnjem Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Prvinah.

Pripombe in predloge lahko zainteresirani podajo pisno v knjigo pripomb in predlogov na mestu javne razgrnitve, na naslov Občine Zagorje ob Savi (Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi), ali po elektronski pošti na naslov obcina.zagorje@zagorje.si, pri čemer morajo v rubriki zadeva zapisati: Pripombe na OPPN za razgledni stolp na Čemšeniški planini.

V času javne razgrnitve bo Občina Zagorje pripravila tudi javno obravnavo. Ta bo v sejni sobi upravne zgradbe (3. nadstropje) v sredo, 25. avgusta 2021, ob 16. uri.

Savus

Foto: Občina Zagorje


 

Isti avtor