četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Rakovič preklical odstop

Enes Rakovič bo še naprej vodil regijsko odlagališče odpadkov Ceroz. Župani so ga namreč uspeli prepričati, da je umaknil odstopno izjavo, ki jo je podal zaradi osebnih razlogov, kot je takrat pojasnil ob tej svoji odločitvi.

Danes je Enes Rakovič za Savus povedal: »Odstopno izjavo sem preklical in tako ostajam direktor Ceroza. Tako sem se odločil po pogovoru z zasavskimi župani.« Rakovičev mandat direktorja se izteče čez eno leto.

Ceroz je potem, ko je vodstvo podjetja samostojno prevzel Rakovič, stabiliziralo poslovanje. Tudi za naprej ima Rakovič jasno vizijo, kako voditi družbo in kako sanirati poslovanje, ki je obremenjeno zaradi nespametnih odločitev v preteklosti.

Spomnimo: po tej potezi direktorja je odstopno izjavo podal tudi predsednik skupščine podjetja Slavko Jelševar. Njega je na tem mestu nadomestil novi direktor zagorske občinske uprave, bivši trboveljski podžupan in direktor RRA Zasavje Tadej Špitalar. Skupščina Ceroza je pred časom objavila razpis za novega direktorja. Na razpis je prispela le ena prijava, vendar kandidat ni ustrezal pogojem razpisa.

Savus

Foto: arhiv Savus/MP

Isti avtor