Miša Pušenjak je začela z mešanimi posevki, ki jih zelo priporoča. »Rastline si med seboj pomagajo in tako zagotavljajo boljšo rast. Boljšo, kot če bi se ravnali po luni,« je večkrat ponovila. »Tudi v naravi najdemo  na enem mestu različne rastline in delujejo kot kolobar,« je še utemeljila.
Razblinila je tudi znano ljudsko »modrost«, da lahko pokrito čebulo po tem, ko češnje odcvetijo, odkrijemo. »Pa to ne drži,« je povedala, »ko češnje odcvetijo, se muhe  še vedno parijo in izležejo se nove. Čebulo lahko odkrijemo šele po 20. maju. Je pa na pohodu česnov molj. Če se bo še kar pojavljal, bo treba pokrivati že februarja …« Svetovala je tudi zasaditve rož in zelišč v vrtove, ker vonj zmede škodljivce in jih odžene.

Obiskovalci so izvedeli še nekaj koristnih nasvetov v zvezi z gojenjem paradižnika, o dobrih sosedah, visoki gredi in še o čem.

Gostiteljica Damjana Napret pa je bila najbolj vesela pohvale Miše Pušenjak, ki je rekla: »Ta vrtnarija je res manjša, a ima vse …« O tem so se po predavanju prepričale tudi obiskovalke.

 

Fanči Moljk