sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Punce v jami se zbirajo

V Hrastniku je danes zbranih 180 pogumnih punc iz vse Slovenije, ki se bodo čez uro podale na Ajnzerju v Trbovljah v rudnik in pretekle ali prehodile pot po jamskih rovih do Hrastnika, kjer se bodo po Barbara rovu spet povzpele na svetlo.

Ekipa prostovoljcev Zavoda Savus, zasavski rudarji so s soorganizatorji (Rudnik Velenje, KRC Hrastnik), pokrovitelji in  gosti pripravili nepozabno doživetje z adrenalinsko preizkušnjo in zabavnim programom.

Častna pokroviteljica prireditve je predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, ki bo vzpodbujala udeleženke prireditve.

Punce so se v Hrastniku zbirale že od 10. ure naprej pri mašinhausu v Hrastniku. Organizatorji so jih pripravili spoznavni miting, na katerem jih bodo pozdravili tudi gostje. Potem se bodo udeleženke z avtobusi prepeljali na start na Ajnzer, obrat v Trbovljah. Na Ajnzerju vas bosta ogrevala fitnes trenerja Jure in Žiga Laznik. Ob 12. uri bo start teka ali hoje. Po jami bodo punce spremljali knapi na vseh »krajcingah«. Za varnost bodo skrbeli jamski reševalci

Ob prihodu iz rudnika bodo lepo presenečenje vsem udeleženkam pripravili člani Društva copatarjev Dol pri Hrastniku z rožicami, za krila bodo poskrbele hostese s priljubljeno energetsko pijačo.

Po prihodu iz jame sledi tudi tekmovanje v zdaj že tradicionalni, a zaenkrat še neolimpijski športni disciplini met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Za okrepčilo pa bodo poskrbeli člani Funšterc teama. Jasno je, kaj bodo jedli.

Potem pa čaka udeleženke še koncert pevca in kitarista Primoža Legvarta in podelitev nagrad najhitrejšim udeleženkam in podelitev priznanj.

Pokrovitelji

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Afrodita, Telekom Slovenije, DM drogerie markt, Contrast, Passion Art, Rebrebu, Thermana Laško, Nomago, Vzajemna, ONAVE, VDC Zasavje, Lekarna Pušnik, Ansy, Perskindol, Chipolo, SmArt Wood Hrastnik, KRC Hrastnik, Društvo copatarjev Dol pri Hrastniku, učenke OŠ Tončke Čeč.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor