torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Punce v jami 2024

Prireditev Punce v jami se nezadržno bliža. Udeleženkam smo poslali informacije, ki jih potrebujejo za udeležbo na prireditvi, adrenalinski preizkušnji in v zabavnem programu. Naj se praznovanje dneva žena začne.

Častna pokroviteljica prireditve je tokrat predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, s katero se boste na prireditvi tudi srečali. O prireditvi je povedala: »Punce v jami je posebne vrste prireditev in posebne vrste spominjanja na mednarodni praznik žensk, 8. marec, zato korajžno v jamo in še bolj korajžno iz nje. Vmes pa obilo zabave!«

Za kar najboljšo izvedbo prireditve smo pripravili še nekaj napotkov in udeleženke prosimo, da se jih držijo. Ne pozabite, da je prireditev Punce v jami tudi ali predvsem tovarištvo, praznovanje dneva žena in dobra volja.

Obvezna oprema

Že doma preverite, če imate pri roki ustrezno opremo za vstop v rudnik, saj brez te vhod v jamo ne bo mogoč! Ne pozabite na:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko (priporočamo rezervne baterije)
  • pohodno obutev ali trail tekaški copati
  • primerno oblačilo (najbolje dolge hlače in dolga majica)
  • izjavo oziroma soglasje o sodelovanju na prireditvi Punce v jami.

Izjave so dostopne na naši spletni strani pod zavihkom Tek Punce v jami – Izjava udeleženke in Izjava mladoletne osebe.

Prosimo, prinesite podpisane izjave, sicer boste morali to storiti na info točki, kar povzroča nepotrebno gnečo. Priporočljivo je, da se čelada tesno prilega glavi, da vas ne bo ovirala pri gibanju. V jamo je strogo prepovedan vnos: vžigalnikov, cigaret, alkohola in drugih »lepih stvari«. V jami se temperatura giblje okrog 13 stopinj Celzija. Za rekreativke predlagamo dolge hlače in dolge rokave, na določenih predelih jame je namreč prepih. Podlaga ni ravna, zato priporočamo pohodno obutev oziroma takšno, ki vas bo primerno ščitila pred zvinom gležnja. Priporočamo vam rezervna oblačila in obutev. Tuširanje po prireditvi ne bo mogoče.

Prosimo vas, da si startno številko pripnete na sprednjo stran!

Posebno opozorilo!

danes dogajaUpoštevajte, prosim, da je cesta med Zagorjem in Litijo (za udeleženke iz ljubljanskega in zahodnega konca Slovenije) od 7.30 do 13.30 ure popolnoma zaprta. Predlagamo prevoz po avtocesti do Trojan in potem v Zasavje.

Program prireditve Punce v jami 2024, 9. marec 2024

Od 10. ure naprej se zbiramo pri bivši kompresorski postaji, to je nad bivšo upravno zgradbo Rudnika Trbovlje-Hrastnik. Parkirišče je pred stavbo na Cesti 3. julija 7, 1430 Hrastnik (koor.: 46.148389, 15.084576). Tam vas bodo redarji usmerili proti kompresorski postaji bivše RTH, kjer se registrirate in prevzamete startne številke.

Ob 11. uri vas bodo pozdravili organizatorji, vas seznanili s progo in varnostnimi ukrepi v jami ter s podrobnostmi prireditve Udeležba je obvezna za vse udeleženke prireditve.

Od 11.25 dalje prevoz udeleženk na start na Ajnzer, obrat v Trbovljah, na startno mesto (prevoz organiziran z avtobusi). Seznam avtobusov bo objavljen na prizorišču. Na Ajnzerju vas bosta ogrevala fitnes trenerja Jure in Žiga Laznik.

Ob 12.00 uri – start teka ali hoje. Po jami vas bodo spremljali knapi na vseh »krajcingah«. Za varnost bodo skrbeli jamski reševalci

Ob prihodu iz rudnika bodo lepo presenečenje vsem udeleženkam pripravili člani Društva copatarjev Dol pri Hrastniku, za krila bodo poskrbele hostese s priljubljeno energetsko pijačo.

od 12.30 do 14.00 – Po prihodu iz jame sledi tudi tekmovanje v zdaj že tradicionalni, a zaenkrat še neolimpijski, športni disciplini Met bata škornja rikverc čez glavo v kulmkišto. Za okrepčilo pa bodo poskrbeli člani Funšterc teama. Jasno je, kaj bomo jedli. Če ste vegetarijanka, prosimo, to povejte, pa vam bodo pripravili vegetarijanski funšterc.

ob 14.00 do 15.30 ure – Zaključna prireditev: koncert kitarista in pevca Primoža Legvarta in podelitev nagrad najhitrejšim udeleženkam in podelitev  nagrad.

Nagrade in priznanja

V vrečkah bodo udeleženke pričakale personalizirane startne številke s sponkami, majice in zanimiva darila sponzorjev. Podelili bomo posebna priznanja za najhitrejše udeleženke po starostnih kategorijah. Poleg tega bomo nagradili še tri najbolj uspešne metalke bata škornja rikverc v kuolmkišto. Vsi nagrajenci bodo prejeli darila špirucov teka Punce v jami. Copatarji pa obljubljajo tri posebna priznanja najbolj simpatičnim udeleženkam prireditve.

Organizatorji

Tek Punce v jami pripravlja Zavod Savus, spletni časopisa www.savus.si, v sodelovanju z Rudnikom Velenje, zasavskimi rudarji in KRC Hrastnik.

Pokrovitelji

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Afrodita, Telekom Slovenije, DM drogerie markt, Contrast, Passion Art, Rebrebu, Thermana Laško, Nomago, Vzajemna, ONAVE, VDC Zasavje, Lekarna Pušnik, Ansy, Perskindol, Chipolo, SmArt Wood Hrastnik, KRC Hrastnik, Društvo copatarjev Dol pri Hrastniku.

Mi se že veselimo.

Srečno!

Ekipa Punc v jami in Zavoda Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor