četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Punce bodo šle v jamo

Naš Zavod Savus je ob letošnjem mednarodnem dnevu žena, 8. marcu, načrtoval zanimivo prireditev Punce v jami, prvi ženski tek po rudniških rovih od Hrastnika do Trbovelj.

Prireditev je vzbudila res neverjetno zanimanje žena in deklet, ki so svoj praznik želele obeležiti na nekoliko drugačen način. Z vse Slovenije se jih je prijavilo kar 333. A je epidemija koronavirusa vsem prekrižala načrte, saj prireditve takrat zaradi izrednih razmer nismo mogli izpeljati.

Zato smo še toliko bolj veseli, da se bomo lahko s puncami, ki bodo sodelovale na 5 kilometrskem teku skozi rudniško jamo, srečali jutri, torej v petek, 18. septembra, ob 17. uri. Takrat se bodo namreč tekmovalke zbrale na startu teka pred vhodom v hrastniško jamo, cilj pa bo na Ajnzerju v Trbovljah.

Prireditev bomo povsem prilagodili ukrepom zaradi koronavirusa. Na žalost moramo odpovedati vse aktivnosti, ki smo jih predvideli pred tekom (uvodni sestanek, pozdrav, navodila za udeležbo) in večino po teku (koncert, tekmovanje v metu bata škornja rikverc v kuolmkišto, proglasitev zmagovalk, žrebanje nagrad). Nekatere stvari bomo nadomestili na drugačen način.

Punce gredo v jamo
Vendar, tek bo. In to je najbolj važno. Čeprav z nekaj manj udeleženkami, saj je strah pred koronavirusom in posledično morda celo izgubo službe, naredil svoje.
Podelitev pokalov in nagrad za zmagovalke bomo pripravili posebej, nekaj dni po prireditvi na sedežu ZSSS v Ljubljani, ki je partner pri prireditvi. Med udeleženke pa bomo takoj po teku razdelili 50 izdelkov naših pokroviteljev.

Merjenje časa in nagrade
Na prireditvi Punce v jami bomo merili čas vsem udeleženkam. Proglasili bomo zmagovalke v absolutni kategoriji, ki bodo dobile posebne nagrade in pokale. Poleg tega bomo proglasili tudi najboljše po kategorijah. Zmagovalke bodo prejele darilo, prve tri pa pokale.

Punce v jami pripravlja Zavod Savus, izdajatelj časopisa Savus in spletnega portala Savus.si ter organizator športnih prireditev Rudarski tek in Jamatlon, v sodelovanju z ZSSS in RTH.

Savus

Foto: Savus

Isti avtor