ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Prvojunijski parlament

Mlade parlamentarce je pozdravila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič. Parlament je vodil Nejc Škoberne, junior ambasador. »Na tokratnem otroškem parlamentu smo predvsem opazili, da otroci naše mesto vidijo veliko bolj pozitivno kot leta nazaj. Pohvalili so urejenost mesta, predvsem vse prenove cest, mestnega parka, zelenice, številnih igrišč, trim steze, kipe, dejavnosti športnih in kulturnih društev. Izrazili so veliko pohvalo županji Občine, ki vidno v teh letih upošteva njihove ideje in predloge in jih poskuša realizirati ter vedno obrazloži zakaj je kaj izvedljivo in zakaj ne,« so zapisali v sporočilu za javnost na DPM Trbovlje. Prav tako so v večini zadovoljni s kolesarsko stezo, so pa bili veseli dodatnih informacij o tem kako se sedaj obnašati na cesti, da je varno za kolesarje in vse druge udeležence v prometu.

Županja jih je pozvala, da s svojimi predlogi pomagajo k prenovam osnovnih šol. Pohvalili so dosedanje prenove, vnaprej pa si želijo na OŠ Ivana Cankarja še ureditev sprednjega dela šole z okolico, na OŠ Trbovlje predlagajo na igrišču za šolo center za plezanje, možnost kotalkanja in hokeja, na OŠ Tončke Čeč prostor za odbojko, PE Alojza Hohkrauta pa po njihovem mnenju potrebuje novo fasado in telovadnico. Vsi si želijo novih golov in prenovitev košarkarskih košev na igrišču. Pohvalili so začetno prenovitev Ledenice, zadovoljni so, ker se pripravljajo varne poti okrog šol. Vsekakor opažajo, da se mesto v celoti spreminja na bolje.

Želijo pa si še pasjega parka, tobogana na trboveljskem bazenu, pokritega bazena, 3D kino, parkirne hiše v okolici bolnišnice, več prireditev v jeseni, zamenjave trave na stadionu Rudar, večje športne trgovine, mini hotel za obiskovalce, tujce, več košev za smeti, dodatna igrišča in možnosti preživljanja prostega časa na Kipah. Skupaj z MCT so spoznali tudi predloge in možnosti za druženja najstnikov. Mladinski center jih ponuja res veliko.

ZT

Isti avtor