V ponedeljek, 8. marca, je tudi uradno zaživel projekt Prostofer, telefonske linije klicnega centra, preko katerega lahko starejše občanke in občani opravijo rezervacijo prevoza, pa so se odprle. Prvi prevoz je opravil župan Marko Funkl.

Že takoj po odprtju linij je prišel prvi klic in prvo naročilo prevoza, 83-letna Fani Volfand je potrebovala prevoz za obisk lekarne in trgovine.

V torek, 9. marca je prvi prevoz opravil kar župan Marko Funkl, ki je sedel za volan prostoferskega vozila. Že ob uvedbi projekta se je zavezal, da bo prvo vožnjo opravil kar sam in obljubo je tudi izpolnil. Fani Volfand je odpeljal v lekarno in trgovino, zraven pa sta pokramljala o marsičem.

Fani Volfand je bila prijetna družba, je povedal župan Funkl, ki se ji je zahvalil za vzpodbudne besede. Zahvalil se je tudi Joži Centrih, dolgoletni prostovoljki projekta Starejši za starejše, ki jih je ob prvi vožnji prišla pozdravit.

»Upamo, da smo z uvedbo Prostoferja vsaj malo pripomogli k lajšanju stisk naših najstarejših občank in občanov, pa čeprav je to le drobec v delu, ki ga prostovoljke in prostovoljci projekta Starejši za starejše in ostalih organizacij dnevno opravijo na terenu. Ponosni smo, da smo del tako srčne lokalne skupnosti, ki ji ni vseeno za stiske starejših ljudi,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Hrastnik.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik