ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Prvi rojstni dan

Ko so me punce pred poldrugim letom prepričevale, da je spletni časopis tisto pravo, jim nisem najbolj verjel. Obotavljajoče sem pristal. Katja Markovič je postavila izjemno pregledno spletno stran našega časopisa Zasavc.net in poskrbela, da je bilo vse tip top. Pri zagonu nismo imeli večjih težav. Ufff, kdo bi si mislil.
Ko smo pričeli delati spletni časopis, me je posrkalo vanj, priznam. Veselili smo se vsakega klika posebej, zadovoljni smo bili, da so pričeli prihajati prispevki. Objavljamo dnevno sveže novice iz Zasavja in okoliških občin. Skušamo biti nepristranski, informativni, pozitivni. Ne zanimajo nas (preveč) politične zdrahe, pišemo raje o ljudeh, ki nekaj naredijo. In imajo kaj pokazati. Pa naj gre za dobre gospodarstvenike, odlične kulturnike, uspešne športnike, prizadevne društvene zagnance, nadobudne mlade prebivalce Zasavja ali pa seniorje, ki se nikakor ne dajo.

Prinašamo zgodbe, ki včasih utrnejo solzo, pišemo o zanimivostih, ki prinesejo nasmešek na lica. Smo tisto, kar smo Zasavke in Zasavci. Trdi, ponosni, včasih trmasti, pa v srcu nežni, sočutni in tovariški. Takšno Zasavje nam je všeč.

Ob prvi svečki bi se rad zahvalil predvsem Katji, s katero sva snovala vse, kar se vidi na spletni strani, vsem sodelavcem iz Zavoda Savus, ki izdaja spletni časopis, Tatjani za urejanje strani, sodelavcema iz Zavoda Savus (Mateja, Andraž) za dobro delo, zunanjim sodelavkam in sodelavcem dopisnikom (Nataša, Fanči, Irena, Martina, Branko, Vid, Nejka, Simona, Joža, Milko, Slavko) za prispevke in potrpežljivost in vsem, ki iz društev, klubov, ustanov in drugih organizacij pošiljajo informacije o dogodkih. Vsi smo www.zasavc.net.

V prvem letu smo objavili 2145 člankov, več kot 300 vicev in vsak dan svežo vremensko napoved. V rubriki Kaj dogaja najdejo bralci pregled skoraj vseh dogodkov, ki se bodo odvili v Zasavju v naslednjih dneh. Razvrščeni so po datumih, področju (kultura, šport itn.), občinah, listanje je enostavno in pregledno. Na Fb strani Zasavca smo v letu dni prispeli do 2105 rednih sledilcev, ki so všečkali stran. In številka vsak dan raste. Vsak teden naročniki dobijo na svoj elektronski naslov naše elektronske novice. Širimo obzorja, obveščamo, z nekaterimi stvarmi tudi sooblikujemo boljše Zasavje.

Če je bilo prvo leto leto rasti, bo drugo tudi leto vsebinske širitve. Zasavc.net bo še bolje povezal Zasavje, Zasavke in Zasavce ne le med sabo, ampak tudi z drugimi v svetu.

 Marko Planinc

Isti avtor