Trbovlje
V nedeljo, 30. aprila, so policisti ponoči posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Trbovljah. Kršitelju bodo izdali plačilni nalog. Posredovati so morali še v enem zasebnem prostoru, kjer je oseba z vrtenjem glasne glasbe kršila javni red in mir.

V ponedeljek, 1. maja, so prejeli obvestilo o poškodbi vozila – neznani storilec je ponoči na parkirišču poškodoval pnevmatiki osebnega avtomobila in s tem lastnika oškodoval za okrog 200 evrov. Še en primer poškodbe vozila so obravnavali – tu je storilec poškodoval vetrobransko steklo parkiranega avtomobila in prav tako povzročil za okrog 200 evrov škode.

V torek je neznanec na bencinskem servisu v Trbovljah natočil za osem evrov goriva in odpeljal, ne da bi poravnal račun. Policisti ga še iščejo. Pri kontroli prometa so ustavili 41-letnega državljana Nizozemske, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Hrastnik

V petek popoldan so hrastniški policisti izrekli opozorilo voznici, ki je zaparkirala dovoz pred trgovino v Hrastniku. Ob prihodu policistov je vozilo umaknila.

V soboto, 29. aprila, so popoldan policisti prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Čeprav nepoškodovano, so kršiteljico sprejeli v bolnišnico.

V nedeljo so prejeli obvestilo o domnevni kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Ob prihodu na kraj kršitve niso zaznali.

V torek zvečer so hrastniški policisti občanu zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov so poslali v analizo, če se izkaže, da gre res za drogo, bo sledil prekrškovni postopek.

Zagorje ob Savi

V petek se je na regionalni cesti med Zagorjem in Bevškim zgodila prometna nesreča I. Kategorije s samoudeležbo. Policisti so na kraju nesreče v skladu z zakonom odstopili od preiskovanja in udeleženki izdali potrdilo. Dopoldan so prejeli obvestilo o tatvini barvnih kovin v eni izmed pravnih oseb v Zagorju ob Savi. Ogledali so si kraj kaznivega dejanja in zbrali prva obvestila. Preiskovali bodo še naprej, ugotovitve pa bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

V soboto popoldan so občanu v Kisovcu zasegli predmet, za katerega sumijo, da je prirejen za napad. Predmet so zasegli in ga poslali v analizo. Če bo analiza potrdila njihove sume, bodo zoper kršitelja začeli postopek o prekršku. Prejeli so tudi obvestilo, da se je na izlaškem parkirišču zgodila prometna nesreča z materialno škodo in pobegom. Povzročitelja še iščejo. Ponoči so zagorski policisti pri nadzoru prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu v skladu z zakonom zasegli, zoper voznika pa so zvedli postopek o prekršku in mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog.

V nedeljo, 30. aprila so policisti prejeli obvestilo o nepravilnem parkiranju osebnega avtomobila v Bevškem. Kršitelju so izdali obvestilo o prekršku.

V ponedeljek, 1. maja, so zvečer v Čemšeniku pri nadzoru prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali vožnjo in zoper njega uvedli postopek o prekršku. Ponoči so prejeli obvestilo o kršenju javnega reda in miru na javnem kraju. Primer še preiskujejo.

V torek, 2. maja, se je na Policijski postaji Zagorje zglasil občan in povedal, da ga je prejšnji dan v Kisovcu udarila neznana oseba, zaradi česar je poškodovan. Policisti so naredili zapisnik o sprejemu predloga za pregon, kaznivo dejanje pa še preiskujejo. Svoje ugotovitve bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

ZT

Prejšnji članekZbirajo predmete, povezane z rudarstvom
Naslednji članekKoncert in zbiranje sredstev za pomoč Zotlarjevima