sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Prva prvoligaška zmaga

RK Dol TKI Hrastnik – RK Slovenj Gradec 2011  28:23 (15:9)
Dol pri Hrastniku, dvorana Dolanka, gledalcev 300, sodnika Nahtigal in Leskovec.

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc (10 obramb), Sikošek; Brilej 4 (2), Klepej 2, Ajdari 6, Guček 6, Zore 3, Moljk, Robnik, Ramić 1, Ribič 3, Jakopič 1, Simončič 2. Trener Cenkar

RK Sl.Gradec 2011: Bojić, Soldo; Šavc 1, Cvetko 6 (1), Bulović, Banfro, Hartman, Kašnik, Beđeti 2, Gorenjak 2, Voršič 4, Šol 3, Krevs 1 (1), Poklič 2 (2), Podstenšek, Drobež 2. Trener Šerbec

7m: 2(2); 4(4)

Izključitve: 6 minut; 10minut

Dolski rokometaši se zasluženo veselijo svoje prve ligaške zmage v najelitnejši ligi. V dvorani Dolanka so v soboto v 2. krogu 1.A SRL gostili slovenjgraške rokometaše in jih predvsem po boljši igri v prvem polčasu prepričljivo ugnali ter zabeležili zgodovinsko zmago. Čeprav še vedno v nepopolni postavi, brez Domna Hribška, Kristiana Bauerheima in Jureta Jazbeca, je tudi  tokrat  izvrstno funkcionirala domača obramba s povratnikom po poškodbi, kapetanom Gregorjem Klepejem. V vratih je Domen Škorc v obup spravljal gostujoče napadalce, domači pa so tudi v napadu uspešno zaključevali svoje  priložnosti. Tako so v zaključku prvega dela, z delnim izidom 3:0, zasluženo odšli na odmor z do tedaj najvišjo prednostjo.

V drugem delu so nadaljevali z odlično igro in ob anemični obrambi gostov je bilo v 44. minuti že 9 golov razlike, rezultat na semaforju je bil 22:13, tako da je bil njihov trener Uroš Šerbec prisiljen vzeti minuto odmora. Po njej so gostje nadaljevali bolje, ob njihovi  strnjeni obrambi se dolski rokometaši niso najbolje znašli, tako da so Korošci nevarno zapretili in se v 54.minuti  približali na 24:21. Vendar so krizne minute kmalu minile, domači so naredili delni izid 3:0 in tekmo varno pripeljali do konca. Domači navijači so zmago svojih igralcev pričakali stoje in jih nagradili z gromkim aplavzom.

Pri domačih velja omeniti v vratih odličnega Domna Šorca in najboljša strelca Janeza Gučka ter Amala Ajdarija, v obrambi pa standardno borbenega in tokrat tudi v napadu učinkovitega Tomaža Ribiča. Pri gostih sta  odstopala Rok Cvetko in Andraž Voršič. V naslednjem krogu dolski rokometaši gostujejo v Škofji Loki in dolska navijaška skupina Dulani ljubitelje dolskega kluba že sedaj vabi, da se jim pridružijo na gostovanju.

Zoran Zore

Isti avtor