V petek je na stadionu Rudarja potekal že sedmi zasavski humanitarni tek. Pripravili so ga DPM Trbovlje, Športno humanitarno društvo Človek, Zavod za šport Trbovlje in Igor Gošte. Vsi udeleženci so zbirali denar za tri zasavske družine, v katerih imajo otroci zdravstvene težave.

Danes, v torek, 15. maja ob 17. uri, bodo v prostorih DPM Trbovlje otroci ustvarjali z glino pod vodstvom Žive Leskovar Lipičnik. Jutri, v sredo, bo slikarka Lili Hribovšek prav tako v prostorih DPM ob 17. uri poskrbela za zanimivo likovno ustvarjanje. V četrtek, 17. maja, bdodo od osme do 15. ure odprli vrata DPM Trbovlje. Pripravili bodo dan odprtih vrat z naslovom Prostovoljstvo včasih in danes. Popoldan pa …

»Vemo, da je v teh dneh, ko je vse bližje konec šolskega leta, veliko aktivnosti, dogodkov itd…ampak kljub temu bi vas želeli prostovoljci DPM Trbovlje ta četrtek, 17.maja, od 17 ure naprej še posebej povabiti na druženje pri Ujedah nad Trbovljami z željo, da se vam ob tednu družin zahvalimo za zaupanje in mogoče izkoristimo popoldan tudi za izmenjavo idej, kako narediti letošnje poletne počitnice otrokom še bolj zanimive, pestre … Vabljeni na sproščeno druženje, upamo, da vam bo čas dopuščal, da se nam pridružite 🙂 Seveda več kot dobrodošlo, da kot družina prispevate k druženju s kakšno svojo družabno igro, domačim pecivom itd …« so zapisali v vabilo v DPM Trbovlje.

Tudi petek ne bo brez prireditev. V Mestnem parku bodo skupaj s humanitarnim društvom Humanitarka pripravili glasbeno prireditev Življenje je mozaik. Predstavila se bodo nekatera zasavske društva in združenja, otroci bodo uživali na kreativnih delavnicah (risanje tatoojev, izdelava mozaikov, glasbena animacija, športno štafetne igre, pravljična in lutkovna delavnica. Poskrbeli bodo za jedačo in pijačo, zbirali bodo prostovoljne prispevke, pripravljene bodo tudi broške in majice prireditve.

ZT