Ko je leta 1997 nemški Bartec kupil zagorsko podjetje Varnost, je bilo med tedaj 130 zaposlenimi precej pomislekov glede namenov novega lastnika. Deset let pozneje je Bartec, ki velja za enega vodilnih evropskih proizvajalcev protieksplozijske opreme, prenesel v Slovenijo del svoje proizvodnje s področja elektroopreme. Zaradi tega je v zagorskem podjetju dobilo delo dodatnih 40 ljudi. Letos, ko Bartec Varnost obeležuje že 20-letnico poslovanja v skupini Bartec, zaposluje 165 ljudi in se lahko pohvali s stabilnim poslovanjem. V zadnjih štirih mesecih pa s skoraj rekordnimi prodajnimi rezultati. Od maja do avgusta so v podjetju namreč zabeležili 7,5 milijona evrov prihodkov od prodaje in s tem načrtovano prodajo presegli za več kot dva milijona. Njihov dobiček pred davki, obrestmi in amortizacijo (EBITDA) je v zadnjih štirih mesecih znašal 1,2 milijona evrov, kar je enkrat več od načrtovanega in precej več od lanskega, ki je v celem letu znašal 1,8 milijona evrov. Na vprašanje, kje vidi glavne razloge za tako uspešne rezultate, direktorica Simona Klukej odgovarja: »Delamo. Imamo veliko naročil iz rudarske branže, prodamo veliko izvenstandardnih motorjev, povpraševanje po motorjih je v Evropi zelo veliko.«

Od junija letos Bartec Varnost vodi tudi spremenjena uprava, ki jo sestavljajo direktorica Simona Klukej, operativni direktor Borut Stražišar in prokurist Rudi Ašič.

Podjetje je svoj jubilej poslovanja v skupini Bartec proslavil z internim družabnim srečanjem zaposlenih in upokojencev.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji članekNova naložba podjetja Skitti
Naslednji članekReferendum na prvem tiru