ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Proslavili dan policije in dan državnosti

Policijska uprava Ljubljana in Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje sta 16. junija v Hrastniku pripravila proslavo ob 25. juniju, dnevu državnosti, in 27. juniju, dnevu policije.
Udeležence so na proslavi pozdravili Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje, Stanislav Vrečar, direktor Policijske uprave Ljubljana, in župan Hrastnika Miran Jerič v imenu vseh treh prisotnih županov zasavskih občin in kot častni govornik Marjan Fank, generalni direktor Policije. Vsi so v svojem govoru poudarili dobro sodelovanje vseh struktur, spomnili na dogodke v času osamosvojitvenih procesov in osamosvojitvene vojne leta 1991 ter na njene žrtve. Med njimi tudi na padle policiste, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog. Kljub nekaj kriznim razmeram v Policiji tudi v povojnem obdobju, se delovni pogoji za policiste počasi izboljšujejo. Poudarjeno je bilo, da varnostne razmere v širšem prostoru niso najboljše, zaradi česar se od Policije in drugih varnostnih struktur pričakuje večjo stopnjo angažiranosti za zagotavljanje varnosti državljanov.

Generalni direktor Policije in direktor Policijske uprave Ljubljana sta podelila priznanja Policije Združenju šoferjev in avtomehanikov Trbovlje, Gasilskemu zavodu Trbovlje in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Hrastnik-mesto. Podelili so tudi priznanje najbolj uspešnim policistkam in policistom, ki so Vlado Radonjić, Damjana Gračnar, Ladislav Bokal, Darinka Benc in Samo Razpotnik. V nadaljevanju je priznanja podelil tudi predsednik PVD Sever Zasavje članom in članicam društva za uspešno sodelovanje v društvu. Prejeli so ga Art projekt d.o.o. Trbovlje, Policijski orkester, Peter Lamovšek, Alojz Draksler, Damjana Napret Čeperlin, Policijska postaja Hrastnik, Združenje borcev za vrednote NOB Hrastnik, Ečo Marin, Uroš Vizovišek, Ljubomir Zalezina, Anton Mohorko in Nataša Saviozzi. Za uspešno sodelovanje z društvom pa so priznanja prejeli podjetja Meganet Izlake, Tref  Zagorje ob Savi, Fortuna-Pil Trbovlje in Zimat Izlake.

V kulturnem delu programa je nastopil kvartet Policijskega orkestra, program pa sta povezovala policistka Nives Laznik iz PP Zagorje ob Savi in Marjan Palčič, član PVD Sever Zasavje.

ZT

Isti avtor