petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Proslava ob dnevu žena

Člani Socialnih demokratov Trbovlje in Združenje borcev za vrednote NOB Trbovlje so v četrtek, 9. marca, v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravili proslavo ob dnevu žena. Še ta mesec trboveljski borci načrtujejo dva pohoda, iščejo pa tudi novega predsednika.

Ob prihodu so vse obiskovalke iz rok župana Zorana Pozniča prejele rdeč nagelj, en prav lep šopek pa smo namenili tudi vsem ženam – borkam, izgnankam, internirankam, ukradenim otrokom. Na prireditvi so nastopili gledališčniki Svobode 2, učenci Osnovne šole Ivana Cankarja in Glasbene šole Trbovlje, župan pa nam je namenil poslanico in zagotovilo, da je spoštovanje do žensk še vedno na prvem mestu. Proslavo je vodil voditelj Mirza Ribič.

V petek,17. marca, se bomo odpravili do spominskega obeležja narodnemu heroju Fricu Keršiču pri Terezija rovu, v petek, 24. marca, pa se bomo odpravili na Dobovec, kjer bomo obiskali spominska obeležja, ki so bila postavljena pred leti v spomin izseljencem iz Dobovca, Dobovčanom, padlim med NOB in  spominsko ploščo borcem Dolenjskega odreda.

V našem društvu pa še vedno iščemo osebo, ki bo prevzela mesto predsednika naše organizacije. Z odhodom Bogdana Šteha smo ostali brez predsednika, kar je zelo težko za društvo, kot je naše. Imamo že nekaj predlogov. Seveda to ni edina funkcija, ki bi rabila osvežitve, dobrodošli so člani, ki bi bili pripravljeni podariti nekaj svojega prostega časa za delovanje društva, ki v Trbovljah deluje vse od leta 1948. Prav tako že teče postopek za volitve v naši krovni organizaciji Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, saj je letos volilno leto. Upamo na vse dobro in bo ta eminentna organizacija s več 40.000 člani še vedno delovala.

Mari Govejšek

Foto: FB DDT


 

Isti avtor