Za Mešanim pevskih zborom Prosavus je uspešna sezona 2018/2019 – izvedli so več uspešnih koncertov in osvojili svoj največji uspeh doslej.

Po letnem koncertu, ki so ga pevke in pevci izvedli 19. maja v Trbovljah, je zbor 1. junija nastopil skupaj s pevskimi prijatelji iz Mešanega pevskega zbora Lojze Bratuž na celovečernem koncertu v italijanski Gorici, 7. junija je bil zbor gost Ženskega pevskega zbora Rogaška Slatina, s katerim je skupaj izvedel koncert v zdraviliškem parku v Rogaški Slatini.

Že naslednji dan, 8. junija, je MePZ Prosavus dosegel svoj največji uspeh doslej , saj je na 10. mednarodnem tekmovanju Zlatna lipa, ki je potekalo v Tuheljskih Toplicah, osvojil zlato plaketo in 92,33 točk, kar je pomenilo največ točk med vsemi 25 sodelujočimi pevskimi zbori. Zbor se je s tem tudi uvrstil v tekmovanje najboljših štirih zborov za Grand Prix, ki pa jo je na koncu osvojil Moški pevski zbor Cantores Carnioli iz Kranja pod umetniškim vodstvom Erika Šmida. Zborovodja Aljaž Bastič je prejel še posebno nagrado strokovne komisije, ki so jo sestavljali Goran Jerković in Robert Homen s Hrvaške ter dr. Borut Smrekar iz Slovenije, za najbolje izkoriščen potencial zbora v posamezni skladbi.

Pevke in pevci odhajajo na zaslužen dopust, hkrati pa se veselijo novih izzivov, ki jih bo prinesla jesen: ob koncu novembra bodo nastopili na regijskem tekmovanju pevskih zborov v Kočevju, pogledujejo pa že tudi proti prihodnji pomladi, ko bo na sporedu 26. državno tekmovanja pevskih zborov Naša pesem v Mariboru.

Savus

Foto: arhiv MePZ Prosavus