sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Prometne nezgode in spori

PP Trbovlje
 V petek, 16. junija, se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi prekratke  varnostne razdalje 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je trčil  v  vozilo  pred  seboj,  pri  tem  pa  se je ena oseba lažje poškodovala. Škoda je nastala tudi na vozilih, ocenjena je na 1.500 evrov. Policisti so povzročitelju izrekli globo. Čez dan je neznani storilec na parkiranem vozilu v Trbovljah poškodoval lak ter s tem lastnika oškodoval za 200 evrov. Ponoči so pri kontroli prometa ustavili mladoletnika, ki je vozil moped  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  zaradi  česar  so mu ga zasegli, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog.

V soboto, 17. junija, je neznanec iz skladišča gostinskega lokala v Trbovljah odtujil alkoholne pijače in s tem lastnika oškodoval za 70 evrov. Policisti so v nočnem času posredovali pri sporu med občanoma,  pri  katerem se je 32-letnik nedostojno in nasilno vedel, zato so mu izrekli globo. Intervenirali so tudi zaradi preglasne glasbe v gostinskem lokalu v Trbovljah.

V nedeljo, 18. junija, je neznani voznik ponoči trčil v vozilo, parkirano na parkirišču, in s kraja odpeljal. O njem policisti še zbirajo obvestila.

PP Hrastnik

V petek, 16. junija, so policisti v Hrastniku odkrili večji nasad prepovedane droge – konoplje. Po ogledu kraja so nasad uničili. Ob 14.40 uri jih je oškodovanec obvestil, da mu je nekdo poškodoval vzvratno ogledalo na osebnem vozilu in ga pri tem oškodoval za 200 evrov. Zoper osumljenko bodo policisti podali kazensko ovadbo. V nedeljo, 18. junija, ob 12.05 uri je oškodovanec policiste obvestil, da se je na Cesti 1. maja v Hrastniku zgodila prometna nesreča, pri kateri je voznik oplazil vozilo oškodovanega in mu pri tem poškodoval vzvratno ogledalo. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

PP Zagorje

V petek, 16. junija, dopoldne so policisti na območju Kisovca posredovali pri sporu med izvenzakonskima patnerjema. Policisti v zvezi naznanjenega dogodka še zbirajo potrebna obvestila za uvedbo postopka o prekršku zoper kršitelja. Zaradi kršitve javnega red in miru so posredovali tudi popldne. Ugotovili so, da je občan kršil zakon o varstvu javnega reda in miru v odnosu s starejšo občanko. Pri pošti v Zagorju pa je popoldne neznani voznik s tujo registrsko tablico pri vzvratni vožnji trčil v parkirano vozilo in pobegnil. Policisti o njem še zbirajo podatke.

Policisti PP Zagorje so v nedeljo popoldne posredovali pri prometni nesreči na območju Jevnice. Do nesreče je prišlo, ker povzročitelj ni upošteval pravilno stran in smer vožnje. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, njegovo vozilo pa je bilo neregistrirano, s tem, da je nanj pritrdil druge tablice. Vozilo so mu odvzeli, zoper voznika pa vložili obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

ZT

Isti avtor