sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Prometne nesreče, požari …

Zagorje
28.oktobra so policisti v jutranjih urah preiskovali sum nasilja, ki ga je naznanil oškodovanec. Popoldne so se ukvarjali s primerom poškodovanja tuje stvari, za katerega je oškodovanka podala predlog za pregon, a ga je nato takoj umaknila. Sicer pa je eno zadnjih oktobrskih popoldnev v Zagorju minilo v znamenju nepravilnosti in nesreč v prometu. V Orehovici je voznica s stranskim ogledalom pešca udarila v roko, s čimer si je prislužila postopek o prekršku. Nesreča se je zgodila tudi v Zagorju, v njej pa je nastala zgolj materialna škoda. Ponoči so bili policisti obveščeni o avtomobilu, ki je zagorel, na Izlakah pa je v jutranjih urah voznik povzročil nesrečo s samoudeležbo, zaradi katere so ga morali z reševalnim vozilom odpeljati v Splošno bolnišnico Trbovlje.

29.oktobra ponoči so policisti ustavili alkoholiziranega voznika osebnega avtomobila, zoper katerega so na Okrajno sodišče v Trbovljah vložili obdolžilni predlog, zjutraj pa so preiskovali prometno nesrečo, v kateri je voznik zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal v jarek.

Na zadnji oktobrski dan se je za zagorske policiste začelo dogajati že zjutraj, in sicer s prometno nesrečo, v kateri je voznica povozila oster predmet na vozišču in si s tem poškodovala sprednjo pnevmatiko. Policisti so skladno z določili ZPrCP odstopili od preiskovanja prometne nesreče. Ponoči pa so v Zagorju policisti posredovali v lokalu, kjer naj bi bili gostje preglasni, prav tako pa naj bi bila glasna tudi glasba. Ugotovili so, da Zakon o varstvu javnega reda in miru ni bil kršen.

Tudi ob dnevu mrtvih počitka za zagorske policiste ni bilo. Po pisni zahtevi zdravstvene ustanove so morali namreč zdravstvenim delavcem nuditi pomoč pri prisilni hospitalizaciji.

Hrastnik

V Hrastniku je bil podaljšan konec tedna miren, razen incidenta, v katerem je 21-letnik zmerjal in žalil znanko, s tem pa je kršil javni red in mir. Policisti bodo zoper kršitelja ukrepali.

Trbovlje

V petek, 28. oktobra, so trboveljski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, pri katerih je povzročitelj pobegnil s kraja – v vseh primerih s parkirišča. Popoldne jim je »popestril« alkoholiziran voznik, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčil v betonski zid.

Tudi 29. oktobra dopoldne je policiste zaposlila prometna nesreča, po kateri je povzročitelj pobegnil, zvečer pa so prejeli obvestilo, da se po vozišču sprehaja pes.

Zadnji dan oktobra so na vlaku policisti aretirali 8 tujcev, državljanov Afganistana, Sirije in Irana, ki so jih nato predali v postopek policistom Policijske postaje za izravnalne ukrepe Ljubljana. Popoldne so preiskovali požar vrtne ute v okolici Trbovelj, ki je popolnoma pogorela.

1. novembra so trboveljski policisti prejeli prijavo o kršenju javnega reda in miru v zasebnem prostoru, za katero pa so kasneje ugotovili, da jo je prijaviteljica lažno naznanila, zato so ji izrekli globo.

ZT

Isti avtor