sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Projekt Narava navdihuje

Projekt Narava navdihuje združuje mlade prostovoljce iz različnih držav, ki želijo prispevati k boljši prihodnosti lokalne skupnosti in okolja. Od začetka marca do konca aprila v Zavodu za mladino in šport Trbovlje gostimo skupino 14 prostovoljcev iz Nemčije, Avstrije, Španije, Portugalske, Francije in Italije v sklopu Evropske solidarnostne enote. Skupaj s delovnimi mentorji in aktivnimi mladimi prostovoljci pridobivajo nove kompetence skozi delo v naravi, projektom multimedije in aktivno vključenostjo v lokalne aktivnosti.

Koordinatorka projekta Venesa Smodiš s pomočjo delovnega mentorja Matica Hribarja in mladinskih mentorjev Nejca Mastnaka in Marcela Drakslerja vodi projekt, ki zajema delo na različnih objektih v Trbovljah. Poleg izpeljave njihovega lastnega projekta (namig: je kdo omenil ptičje hišice?), bodo v sodelovali z OŠ Tončke Čeč pri projektu Turizmu pomaga lastna glava, kjer bodo poskrbeli za tehnične vidike promocije pri treh kolesarskih poteh s souporabo Trajbijev. Če želite spoznati naše mednarodne prostovoljce, vas vabimo, da obiščete Zavod za mladino in šport Trbovlje.

Poleg aktivnosti na terenu imajo prostovoljci vsak ponedeljek psihosocialne delavnice z mladinsko delavko v Zavodu za mladino in šport Trbovlje. Delavnice jim pomagajo pri vključevanju v lokalno okolje, razvijanju občutka samozavesti ter ohranjanju dobrega duševnega zdravja.

Projekt Narava navdihuje je odličen primer sodelovanja mednarodne mladine in lokalne skupnosti. Zahvaljujemo se vsem, ki soustvarjajo ta projekt in si želimo, da bi rezultati projekta odmevali še daleč v prihodnost.

PR objava


 

Previous article
Next article

Isti avtor