Na Kitajskem so nastopili fantje, ki so pred kratkim v Romuniji osvojili evropski naslov. Poleg Trboveljčana Gašperja Ovnika so na SP na Kitajskem igrali še Anže Srebovt, Adin Kavgić in Simon Finžgar. Vsi so člani Košarkarskega kluba 3×3 Piran. Fantje so na prvi tekmi v skupini ugnali Urugvaj z 21:9, v drugi pa Indonezijo z 21 : 7.
Potem so se začele tekme na izpadanje. Najprej je padla Madžarska, Slovenci so jo odpihnili z 21 : 10. V polfinalu pa so naleteli na ZDA, fante iz dežele košarke, kjer je ulična košarka za marsikoga način življenja. Slovenci so se odlično upirali favoriziranim Američanom, na koncu ni veliko manjkalo za presenečenje. Izgubili so s 17:15. V tekmi za tretje mesto so se potem pomerili proti Španiji. Pokazali so, da imajo več znanja, do izraza je prišla njihova moč in na koncu so se zasluženo veselili tesne zmage z 18:17. Proslavljanje velikega uspeha in bronaste medalje se je lahko pričelo.

Prvenstva v košarki 3 na 3 se igrajo od leta 2012. Že drugič so se naslova svetovnih prvakov veselili Srbi, ki so v finalu z 21:16 premagali ZDA.

Gašperju Ovniku, ki se je vesel in zadovoljen vrnil še iz enega velikega tekmovanje v tem letu, so učenci in učitelji v šoli, kjer dela (OŠ Ivana Cankarja) pripravili prisrčen sprejem. Na glave so se poveznili celo kitajske kapice, narejene iz papirja. In Ovnik je bil po vrnitvi zaradi takšen prisrčnosti še bolj zadovoljen.

ZT