V ponedeljek, 13. novembra, je na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Priznanja so prejeli tudi Občina Zagorje, Mladinski hostel Trbovlje in tematska Pot Srečno.

Včeraj so v Novi Gorici s podelitvijo priznanj obeležili zaključek tekmovanja Turistične zveze Slovenije Moja dežela lepa in gostoljubna. O zaključku spletnega glasovanja smo pisali že v članku Zasavski ljubljenci ljudskih src ter o obisku strokovne komisije natečaja v prispevku Moje Zasavje – lepo in gostoljubno.

Zagorje ob Savi je v kategoriji srednjih mest prejelo dve priznanji in sicer priznanje za prvo mesto za spletno glasovanje, saj je bilo med spletnimi glasovalci prepoznano kot najlepša mesto, in priznanje za tretje mesto po mnenju državne ocenjevalne komisije. Slovesne podelitve priznanj so se udeležili župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, podžupan Janez Vovk in direktor zagorske občinske uprave Borivoj Grden. Župan je ob tem med drugim povedal: »Iskreno sem ponosen na obe osvojeni lovoriki, saj pomenita še en kamenček v mozaiku potrditev, da delamo dobro in da delamo prav. Iz srca se zato zahvaljujem vsem, ki ste glasovali za naše mesto in vsem, ki ste opazili lepote Zagorja ob Savi ter v njem prepoznali turističen potencial. To nam daje še dodaten zagon in hkrati veliko odgovornost. Še naprej se bomo s skupnimi močmi trudili, da bo celotna zagorska dolina lepa, čista in urejena in vsem nam še naprej v ponos. Nenazadnje pa gre zahvala mojim občankam in občanom, ki ohranjate lepo naravo in skrbite za čisto okolje, zato sta ti priznanji predvsem vaši.«

Priznanje za zmago na spletnem tekmovanju v kategoriji tematske poti je prejela Pot Srečno. Priznanje je prevzela predstavnica Občine Hrastnik Vojka Šergan. »Ponosni smo, da je Pot Srečno zmagala na spletnem glasovanju v kategoriji tematske poti. Dokazali smo, da meje občin niso meje turizma. Bravo za Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi ter velika zahvala vsem pohodnikom, ki ste naše kraje že obiskali,« so zapisali v sporočilu za javnost na trboveljski občini.

Zmago v spletnem glasovanju v kategoriji mladinskih hostlov pa je slavil Mladinski hostel Trbovlje. Priznanje sta prevzela predstavnika ZMŠT Mirza Ribič in Venesa Smodiš.

Savus

Foto: Občina Zagorje, Občina Trbovlje in FB ZMŠT


 

Prejšnji članekJesenska romanca z Magnificom
Naslednji članekNa današnji dan: Franc Tržan