Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje posameznikom za dolgoletno predano prostovoljsko delo na različnih področjih planinske dejavnosti, tako v lokalnem kot širšem družbenem okolju. Na svečani podelitvi v Slovenski Bistrici je 3. decembra podelila svečane listine PZS 11 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 22 planincem ob življenjskih jubilejih in pet priznanj vodstva PZS za posebne dosežke. Med dobitniki so bili tudi Zasavci.

Svečane listine PZS

Med prejemniki svečanih listin PZS za leto 2022, najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije, sta bila tudi dva Trboveljčana.

Janez Brinar (PD Kum Trbovlje) je prejel priznanje za dolgoletno zelo raznoliko delo v društvu. Bil je član upravnega odbora, vodja mladinskega in gospodarskega odseka, petnajst let predsednik društva, vodja skupine starejših planincev in predsednik častnega razsodišča. Janez je bil dejaven tudi v Meddruštvenem odboru Zasavja in nekaj let član Gospodarske komisije pri Planinski zvezi Slovenije.

Bojan Gorjup (PD Trbovlje) pa je prejel priznanje za dolgoletno delo v upravnem odboru društva, za delo tajnika, podpredsednika društva, predsednika nadzornega odbora, za pomoč pri vodenju izletniškega in mladinskega odseka. Je tudi član pododbora za priznanja pri PZS.

Spominske plakete

Spominske plakete PZS Planinska zveza Slovenije podeljuje ob življenjskih jubilejih svojim najzaslužnejšim članom za njihovo dolgoletno zvesto in izjemno uspešno delo.

Za 65 let je prejela plaketo Marjeta Bricl (PD Kum Trbovlje) za delo tajnice, načelnice odseka za pohodništvo. Vse od leta 2009 pa planinskemu društvu uspešno predseduje.

Za 70 let je prejel plaketo Alojz Hriberšek (PD Kum Trbovlje) za dolgoletno članstvo v upravnem odboru društva, za delo planinskega vodnika, markacista, za vodenje markacistov, za dobro gospodarjenje v koči na Kumu in za delo praporščaka društva.

Savus

Foto: PZS/Tomaž Kumer


 

Prejšnji članekŠirimo VIP Zasavje – 6. del oddaje
Naslednji članekVsakdanja zgodba