V torek, 13. oktobra, so v Zavodu za mladino in šport Trbovlje podelili priznanja prvim posredovalcem. Občina Trbovlje je skupaj z Zdravstvenim domom Trbovlje in URSZR Trbovlje začela z vzpostavljen mreže prvih posredovalcev, ki bodo lahko s svojim  znanjem marsikomu rešili življenje.

Mreža prvih posredovalcev je usmerjena v sestavo čim širšega kroga občanov, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, tistim, ki jo potrebujejo. Priznanja je tečajnikom podeljevala županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič, ki je vsem prisotnim, ki so opravili izpit, iz srca čestitala.

Direktor ZD Trbovlje dr. Denis Tomše je pozdravil in čestital tečajnikom. Poudaril je, da je vsaka pomoč, tudi laikov, veliko bolj koristna, kot če pomoči nihče ne nudi. Ter dodal, da je najpomembneje, da laiki, oziroma prvi posredovalci, izgubijo strah in samozavestno pristopijo k reševanju življenj.

V letošnjem letu je tečaj za prvega posredovalca opravilo 17 oseb, vsem pa je županja dejala, da znanja ni nikoli dovolj, hkrati pa je znanje tisto, ki nam ga nihče ne more odvzeti. Kot je županja še dejala, si resnično želi, da bi v času ugodnih epidemioloških razmer vsaj enkrat letno organizirali druženje oziroma piknik, kjer bi skupaj obnavljali pridobljeno znanje. Da bi torej enkrat letno prvi posredovalci med seboj vzpostavili posebno povezanost, ki je lahko izrednega pomena pri reševanju življenj.

Vodja izpostave URSZR Trbovlje Boštjan Breznikar pa je prisotnim predstavil način delovanja sistema, ki ga vzpostavljajo v Trbovljah. »Na Občini si želimo, da bi nam v prihodnje uspelo vzpostaviti dovolj široko in trdno bazo prostovoljcev, ki bodo pripravljeni pomagati ljudem v stiski,« so zapisali v izjavi za javnost z Občine Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje