torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Priskakali so si kolajne

Pograjc odličen tretji
V petek, 7. oktobra, so se na veliki skakalnici v Kranju na državnem prvenstvu pomerili najboljši slovenski skakalci in skakalke v članski in mladinski kategoriji. Seveda niso manjkali člani Smučarskega kluba Zagorje iz kisovškega centra. Dosegli so lepe rezultate. Med člani je Andraž Pograjc zaostal le za bratoma Prevc in osvojil bronasto kolajno. Ernest Prišlič je bil 20., Miran Zupančič je bil še dve mesti za njim.

Med članicami je Katja Požun pristala na petem mestu, Lara Logar (sicer skače v kategoriji deklice do 15 let) pa je bila enajsta.

Med mladinci do 18 let je Tomi Jovan osvojil 22., David Zupanec pa 49. mesto. Ekipno so Zagorjani med mladinci do 18 let zasedli 9. mesto. V ekipni tekmi MIX, na kateri so nastopili Katja Požun, Lara Logar, Andraž Pograjc in Ernest Prišlič, je SK Zagorje osvojilo tretje mesto.

V nedeljo je bilo v Kranju na veliki skakalnici na Gorenji Savi še državno prvenstvo za mladince do 20 let. Tomi Jovan je osvojil 34., Rok Juvančič 36. in David Zupanec 57. mesto.

Razpotnik in Pirnovarjeva prvaka

Na skakalnici v Mengšu pa je bilo v soboto, 8. oktobra, državno prvenstvo za kategorije 11 in 12 let starih dečkov, deklice do 11 let in ekipno prvenstvo teh starostnih kategorij. Kar dva člana kisovškega kluba sta postala državna prvaka: Anej Razpotnik in Katarina Pirnovar. Na skakalnici HS 23 je med enajstletniki postal državni prvak Anej Razpotnik, Miha Žlof je zasedel 35., Anže Bantan pa 44. mesto. Med desetletniki Damijan Zupanec osvojil drugo mesto, 27. je bil Lovro Percl Seručnik, 36. Jurij Zagorec, 63. pa Val Ostrožnik.

Med enajstletnimi deklicami je postala državna prvakinja Katarina Pirnovar, 13. mesto je zasedla Tinkara Mlekuž, 19. Ula Vodlan, 30. Maša Šutar, 36. pa Neža Žlof. Med ekipami je ekipa Zagorja med enajstletniki zasedla drugo mesto.

V Žireh dvakrat drugi

V nedeljo, 9. oktobra, je bilo na skakalnici v Žireh tekmovanje za pokal Cockta za kategorije dečki D-14, dečki D-15 in deklice D-15. Na skakalnici HS 66 je med dečki D-14 dosegel drugo mesto Taras Tratnik, tretji je bil Miha Lipovšek Ročnik, 12. pa Matija Prosenc. Med dečki D-15 si je 13. mesto priskakal Žiga Zagorec, med deklicami do 15 let pa je bila druga Lara Logar.

Vsi nastopajočim si za nastope zaslužijo čestitke, ki gredo tudi trenerjema Zvonetu Pograjcu in Branku Bašu.

JK

Isti avtor