ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Priprave plahe jamatlonke

Zakaj na Jamatlon?
»A zakaj da pol grem na Jamatlon, če me je strah? Pojma nimam. Menda so me prijavile prijateljice, kolegice. Tako imenovane. Po novem se bodo verjetno v stilu animiranih transformerjev preoblikovale v samo znanke, zgolj mimoidoče, enkrat že videne v lokalni oštariji, tiste ne vem, kam bi jih dala obraze. Res dobrosrčne, ni kaj. Hudo pogumna poteza. Pa ko vsaj ne bi vedele za moj strah. Kaj strah, celo fobijo. In če ne drama, pa okrog nje vsaj cela fama. »Zaprt prostor, stare moje. Ne se zjbavat s poštenmi ljudmi!«. Plus črno črna tema. Za ceno enega dobiš dva – strahova. In če se čisto zares tudi prijaviš, dobiš za povrh še izziv – premagat ju. Opa, Mici. Dva naenkrat. Ženskim ušesom slišati zanimivo. A močno dvomim, da se bo tako tudi končalo. Šit. Ne, šit na kvadrat,« razmišlja o prvem zapisu na jamatlonski spletni strani Barbara Hanžič Visinski.

Plaha jamatlonka

Pisala bo o marsičem. Pravzaprav niti ne samo o Jamatlonu. Pravzaprav niti ne samo o pripravah nanj. Pravzaprav niti ne samo o strahovih. Pravzaprav bo Barbara Hanžič Visinski pripovedovala o življenju. Življenju Trboveljčanke na začasnem delu v Ljubljani. Življenju, razpetim med vsakdanjimi obveznostmi, razmišljanjem o marsičem in marsikom in tistemu, čemur vedno rečemo, da nam sladi življenje. Piše brez dlake na jeziku, z dobro dozo humorja, ki ni na prvo žogo. Branje za sladokusce. Odslej bodo njeni prispevki na voljo na spletni strani http://www.jamatlon.si/priprave/.

Priprave v polnem teku

Priprave na Zimski jamatlon potekajo nemoteno. Naj opozorimo vse, ki so že odločeni, da bodo sodelovali na tej preizkušnji, da so prijave po znižani ceni odprte le še jutri, 20. oktobra. Jutri do 24.00 ure imate torej še čas, da ujamete prijavo po znižani ceni. Potem pa je čas za prijavo še do 20. novembra.

ZT

Isti avtor