Na letošnjem državnem prvenstvu v plavanju so barve trboveljskega kluba odlično zastopali Daša Krajnc, Nejc Kos, Tilen Šintler in Žiga Šintler. Domov so se vrnili s kar petnajstimi kolajnami, kar je več kot na vseh dosedanjih prvenstvih  in več od pričakovanj. Poleg vseh uvrstitev v finale,  so razveselili  prav vsi  z osvajanjem kolajn, saj so bili  v svojih nastopih vedno v boju za medalje in do njih tudi priplavali.
Uspešno zgodbo najuspešnejšega prvenstva za trboveljski klub doslej je začel prvi pisati Žiga Šintler, ki je z osebnim rekordom na 400 metrov prosto in uvrstitvijo na 3. mesto med leto starejšimi nakazal uspešno bero medalj, kajti v zgodovini plavalnega kluba še nihče ni plaval tako hitro.  Z odličnimi nastopi  je nadaljeval Nejc Kos, ki se je na 400 metrov prosto med člani ravno tako uvrstil na  3. mesto. Nato je uspelo Tilnu z drugim mestom na 100 metrov prsno, kar je v ekipo prineslo mirnost in samozavest, ki se je nadaljevala v naslednjih nastopih. Že v disciplini 200 delfin, se jim je pridružila Daša Krajnc s tretjim mestom.

Prvenstvo so  nadaljevali v istem slogu in osvajali kolajne kot po tekočem traku. S samo štirimi plavalci je trboveljski klub odigral vidno vlogo na tem prvenstvu, za kar je, pravijo njegovi predstavniki, požel številne simpatije vseh prisotnih, ki so seznanjeni s problemi, ki jih tarejo.

Ekipa  je dosegla svoj vrhunec tretji dan nastopov, ko je bila na sporedu disciplina 400 mešano, kjer so vsi trije fantje stopili na stopničke. Nejc Kos na prvo mesto med člani, Žiga Šintler na drugo pri kadetih, ter Tilen Šintler na tretje v mladinski kategoriji, a z najboljšim časom med vsemi omenjenimi.

Uspešno  zgodbo  je nadaljevala Daša Krajnc s »srhljivko« na 200 prsno, ko si je v zadnjih metrih priplavala drugo medaljo med leto starejšimi kadetinjami in presenetila z borbenostjo, končala pa Žiga in Tilen Šintler z drugim mestom ravno tako na 200 prsno.

Najuspešnejši po osvojitvi kolajn in po točkah je postal Tilen Šintler, ki je osvojil drugo mesto na 100 in 200 prsno, ter tretje na 50 prsno, 200 mešano in 400 mešano. Žiga Šintler mu je sledil z drugim mestom na 200 prsno in 400 mešano, ter tretjim na 400 in 800 prosto, Daša Krajnc  s tretjim na 200 delfin in prsno, ter Nejc Kos z zmago na 400 mešano,  drugim mestom na 800 in 1500 prosto, ter tretjim na 400 prosto z opombo, da je bila konkurenca v kategoriji članov okrnjena, saj so najboljši odpotovali na olimpijske igre v Rio.

ZT