Pred kratkim si presenetil z novico, da odhajaš z Radia Aktual Kum. Kam te bo vodila kariera v prihodnosti in čemu si sprejel takšno odločitev?
Pri vsem skupaj je šlo za splet naključij. Moj dobri prijatelj Žiga Gombač, sicer bolj poznan kot pisatelj, me je pred nekaj meseci spravil v kontakt s predstavniki Rock Radia. Kot že samo ime pove, gre za glasbeno orientirano radijsko postajo, katere namen je širjenje rock kulture, obstaja pa že dobro leto in pol. Ker sem ob tej glasbi tudi sam odraščal, mi je bila ideja o tovrstni radijski postaji odlična. Sledili so meseci usklajevanja želja in pričakovanj glede prihodnosti postaje, nato pa se je pred mano pojavila ponudba za povezovanje programa na radiu. Seveda sem priložnost nemudoma zgrabil, saj mi je takšno delo pisano na kožo.

Kako so novico o tvojem odhodu sprejeli sodelavci na radiu?

Z vsemi sem se razšel v zelo dobrih odnosih. Mojo odločitev so razumevajoče sprejeli, seveda pa jim je bilo žal, ker me bodo »izgubili«, vendar to ne pomeni, da se v prihodnosti naše poti ne bodo več križale. Prepričan pa sem, da je Radio Aktual Kum v vseh teh sestavil kvalitetno ekipo, ki bo lahko nadaljevala delo tudi brez moje vpletenosti (smeh).

Vid Šteh

Celotni intervju si lahko preberete v Zasavskem tedniku, ki bo (če še ni) ta konec tedna v vaših poštnih nabiralnikih.