sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Primož Roglič spet v modricah

Tudi Primož Roglič se ni mogel izogniti množičnem padcu na “drsalnici” utrpel modrice in praske. Organizatorji so etapa nevtralizirali (prekinili in ne šteje v skupni razvrstitvi). Roglič še vedno na drugem mestu Dirke po Dofineji zaostaja 33 sekund za Remcom Evenepoelom.

Peta etapa je bila ena lažjih, izkazala pa se je za zelo zahtevno, saj so se kolesarji 21 kilometrov pred ciljem zapletli v množičen padec na spolzkem vozišču. Peta etapa od Amplepuisa do Saint Priesta je bila dolga 167 kilometrov. V karavani so se že pripravljali na sprint glavnine. Vendar so 21 km pred koncem pri spustu s Cote de Bel-Aira na mokri cesti kolesarji pričeli padati kot pokošeni. V padcu so bili udeleženi tudi glavni favoriti za skupno zmago.

»Fantje v ospredju so padli in rešitve ni bilo, vsi smo bili na tleh. Zame se je razpletlo bolje kot za nekatere druge, a padel sem ravno na tisto ramo, s katero sem imel težave že prej. V nadaljevanju dneva bomo z moštvenim zdravnikom videli, kako resne so posledice. Potem se bomo odločali, kako naprej,« je po počasni vožnji proti cilju povedal Primož Roglič. Iz ekipe Bora Hansgrohe so kasneje sporočili, da večjih posledic ni, Primož pa je spet »označen« z modricami in praskami. Spust ni bil zahteven, cestišče pa je bilo tako spolzko, da so imeli težave celo mehaniki, ki so tekli pomagat kolesarjem.

Na dirki do konca sledijo tri zahtevne gorske etape, v katerih bo skušal Primož Roglič nadoknaditi razliko do vodilnega Remca Evenepoela.

Savus

Foto: Bora Hansgrohe


 

Isti avtor