Robert Majcen, ustanovitelj in idejni vodja Fossily band-a, Hrastnik:
“Dopust preživljam v zame najlepšem obmorskem kraju, Izoli, Tja se odpravim na daljši dopust ali pa samo za nekaj dni. Preživljam ga delno aktivno, na kolesu. Naša obala je res čudovita, prav tako obalno zaledje. Dam pa si duška in se prepustim lenarjenju. Odklop od mobitela in družbenih omrežij pa je na žalost postal že nemogoč. Danes so službe takšne, da je potrebno biti »on line«, prav tako je potrebno biti aktiven na družbenih omrežij, saj dejavnost, kot sta glasba in Fossily band, zahtevata stalen stik s sceno in prisotnost na trgu.”


Sabina Remar, Miss Universe 2004, manekenka in oblikovalka nakita, Trboveljčanka, ki živi v Ljubljani:

“To poletje sem precej delavna, saj smo sredi snemanja filma z naslovom The Enlightenment, ki se mu te dni popolnoma posvečam. Upam pa, da mi bo kljub zaposlenosti le uspelo pobegniti za nekaj dni na morje in se odklopiti od dela. Želim se malce odmakniti od vsega vrveža, ki me obdaja zadnje čase, in se posvetiti samo sebi ter posledično umiriti svoje misli in telo.

Pravzaprav mi najbolj leži kombinacija obojega, tako aktivnega kot tudi malo bolj ležernega dopustovanja. Po občutku. Rada poležavam in praktično ne delam nič ali se poglobim v kakšno dobro knjigo. A kaj hitro začutim potrebo po aktivnosti, npr. kolesarjenju, teku, sprehodu ipd. Zato si svoje počitnice najraje pričaram tako, da lahko v vsakem momentu počnem tisto, kar mi v danem trenutku dejansko ustreza. Na veliko žalost, pa si brez telefona dopustovanja ne znam predstavljati. Tudi med dopustom rada opravim kakšno delo, ki ga lahko uredim prek svojega telefona.”


Zvone Pograjc, trener, Smučarski klub Zagorje:

“Dopust. Tisti čarobni čas, ki ga nestrpno pričakuje prav vsak izmed nas in ko kar odštevamo dneve, ko bomo odšli na lepše. Čas zase, za ustvarjanje lepih spominov z družino, s prijatelji, čas za užitek in počitek. Čas, ki ga nujno potrebujemo za regeneracijo telesa in uma, da si napolnimo baterije. In bolj ko si med dopustom aktiven, bolj spočit se vrneš nazaj v obilico vsakdanjih obveznosti in skrbi. Družbena omrežja in mobitela ravno ne uporabljam, razen za najnujnejše zadeve, kot je odgovor na klic moje žene (o.p. smeh). Seveda pa brez računalnika, mobitela in TV-ja (Tour de France!) tudi na dopustu ne gre.”


Katarina Hočevar, magistra upravnih znanosti in nekdanja političarka, Zagorje ob Savi:

“Del dopusta smo preživeli na hrvaški obali v juliju. V vročem avgustu pa načrtujemo še pobeg v slovenske gore. Med oddihom rada odklopim vsakdan in to velja tudi za mobitel in internet. Na dopustu tako rada lenarim, v zadnjih letih pa se moram malo prilagoditi in slediti tempu odraščajočih športnikov.”


Rudi Zupan, zdravnik, Zagorje ob Savi:

“Čas za aktivni dopust sva si z ženo privoščila že v juliju. Nekaj dni sva preživela v najbolj zahodni slovenski vasi Robidišče. Odpravila sva se po poteh grozot 1. svetovne vojne v okolici Kobarida in Tolmina, kjer se je na Soški fronti boril tudi dedek Janez Hrastelj.
Obiskala sva rojstno hišo in grob Simona Gregorčiča, Plečnikovo cerkev v Drežnici in cerkev Sv. Duha na Javorci, ki so jo gradili avstrijski vojaki med 1. svetovno vojno. Na dopustu me telefon ni obremenjeval.”

Prejšnji članekKradel elektriko
Naslednji članekObčasne popolne zapore na cesti Trbovlje – Hrastnik