Včeraj so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 39-letnem Trboveljčanu, osumljenem tatvine, poskusa velike tatvine in ponarejanja denarja. Osumljeni je 6. aprila letos opravljal adaptacijska dela v stanovanju Trboveljčanke, pri čemer ji je iz denarnice ukradel 1700 evrov. Da bi tatvino zakril, ji je v denarnico podtaknil sedem ponarejenih bankovcev v apoenih po 100 evrov. Oškodovanka je to ugotovila šele v trgovini,  ko  je  z  njimi  želela plačati pohištvo.
Pri  hišni  preiskavi so 39-letniku policisti zasegli računalnik, tiskalnik ter bankovec za 10 evrov, ki ga je osumljeni poskušal uničiti tekom hišne preiskave. Odvzeli so mu prostost in ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu  sodniku. Osumljeni je bil že večkrat pravnomočno obsojen za tovrstna kazniva dejanja. Med drugim je 13. marca poskušal vlomiti v kiosk. Pri tem je izvlekel električne varovalke in s tem preprečil vklop alarmne naprave, nato  pa poskušal vlomiti na vzvod skozi vrata in nato okna. Nič od tega mu ni uspelo, povzročil pa je veliko hrupa, kar sta slišala  dva  občana in o tem obvestila policiste. Policisti so ga ujeli na begu, pri ogledu pa zasegli tudi torbo z vlomilskim orodjem (več kosov izvijačev,  klešč, oblačila, pokrivala z maskirnim vzorcem ipd.).

V Zagorju je ponoči nekdo vlomil v vzgojno-varstveni objekt, od koder je odtujil prehrambne izdelke v vrednosti 100 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sicer pa so policisti v Zagorju posredovali v dveh primerih kršenja javnega reda in miru in pomagali vozniku tovornega vozila iz tujine, ki ga je navigacija zapeljala na cesto Izlake – Čemšenik, kjer je zaradi prevelikega naklona obstal na vozišču. Pri tem je iz vozila začelo iztekati gorivo, pri čemer so posredovali tudi gasilci GZ Trbovlje in PGD Zagorje.

ZT