Priprave na Zimski jamatlon 2022 so že stekle. Perkmandeljc pridno zbira prijave. Osem ekip je že v njegovem brlogu varno spravljenih na seznamu prijavljenih. Ja, njegova dobra volja je neizmerna, saj se je doslej prijavilo enkrat več žensk kot moških.

Prijave za Zimski jamatlon 2022 smo odprli po zaključku poletnega, na katerem so uživali udeleženci iz cele Slovenije. To kažejo tudi odlični posnetki Matjaža Lavriča, ki jih je zlepil v všečen film o jamatlonkah in jamatloncih, knapih, organizatorjih in dogajanju na prazničen dan 25. junija v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Poglejte si ga na spodnji povezavi.

Na Zimski jamatlon je zaenkrat prijavljenih osem ekip, na Perkmandeljčevo veliko veselje je prijavljenih 18 punc in 8 fantov. Imena ekip so zanimiva: Tanja in polžki, Pohko, Trbouske turistke, Vesele huntarce, SteKiTa, XIV. Divizija, Starine in Potepuhi. Zanimivi so kraji, od koder prihajajo prijavljene jamatlonke in jamatlonci. Poleg Zasavja beremo, da so iz naslednjih krajev: Zminec, Herinja vas, Stara Loka, Verdun pri Uršnih selih, Laze, Gabrke in celo Ljubljana. No, Kim, Tania in Stephanie se bodo pripeljale na Jamatlon iz Proseka pri Trstu v Italiji.

Prijavnina po najnižji ceni velja le do srede, 31. avgusta, do polnoči. Potem bodo prijave že po višji ceni. Torej, nekaj dni imate tisti, ki že veste, kje boste preživeli 3. december (globoko pod zemljo v družbi knapov in Perkmandeljca), še možnost prijav po najnižji ceni.

Ženske so bolj načrtne (ali pa varčne 😉), zato jih je zaenkrat prijavljenih več. Vemo, da bo na koncu prijavljenih približno enako število enih in drugih. Se pa bojimo, da bomo morali prijave za zimsko izvedbo jamatlona letos zapreti, saj lahko sprejmemo na jamatlon le 350 udeležencev. Prednost bodo imeli seveda tisti, ki bodo na jamatlon prijavljeni prej.

Savus

Foto: Regina Jakšič