Prijave na poletni Jamatlon 2019 so odprte. Če si želite ogledati rudniško jamo pod Hrastnikom in Trbovljami ter pogledati v oči knapom, ki so v tej jami dolga leta kopali črno zlato, hitro izpolnite prijavo.

Zavod Savus Jamatlon pripravlja že enajstič zapored – zadnjič so se jamatlonci v jamo podali 1. decembra lani. Poletna trasa je nekoliko drugačna od zimske – slednja poteka od Trbovelj do Hrastnika, pri prvi pa jamatlonci v jamo vstopijo v Hrastniku, luč sveta pa ponovno ugledajo v Trbovljah.

Jamatlon 2019 ne bo samo adrenalinska preizkušnja. Popestril jo bo tudi Jamašpil in met bata škornja v kulmkišto, jamatlonci si bodo lahko ogledali virtualni muzej rudarstva 4. dritl, Perkmandeljc pa že brusi jezik … in »lato«, s katero bo v jami krstil jamatlonce.

Organizator pa pripravlja še eno popestritev. Med prvimi desetimi ekipami, ki se bodo prijavile na Jamatlon 2019 in poravnale prijavnino v celoti, bomo izžrebali ekipo, v kateri bo vsak član prejel darilce naših pokroviteljev – dežnik.

Kar hitro telefon v roke, miško pod prste, odklikajte na spletno stran www.jamatlon.si in izpolnite prijavni obrazec. 1673 zadovoljnih Jamatlonk in Jamatloncev, ki so se že podali na edinstveno podzemno preizkušnjo, vam zagotavlja, da vam ne bo žal.

Savus

Foto: Branko Klančar