Rudarski maraton 2017 bo potekal v nedeljo, 23. aprila 2017. Tekači bodo lahko izbirali med desetko in polmaratonom. Tek poteka po zasavskem površju in v jami.
Prijave so že mogoče, in sicer prek spletne strani www.rudarski-maraton.si. Med prvimi se je na Rudarski maraton prijavila Ksenija Jakopič. Tekačica je adrenalinski tekaški podvig preizkusila že na prvem Rudarskem maratonu maja. Tekla je na desetkilometrski progi in osvojila 15. mesto. Brez dvoma bo na Rudarskem maratonu 2017 premagovala svoj lanski rezultat 1:21:13.

Rudarski maraton organizira Zavod Savus, izdajatelj Zasavskega tednika, spletnega časopisa Zasavc.net in organizator Jamatlona. Vse prireditve, ki skozi športno-rekreacijske dogodke ohranjajo spomin na zasavsko rudarsko dediščino, pripravlja v sodelovanju z Rudnikom Trbovlje Hrastnik.

Tudi bralci strani Zasavc.net ste vabljeni, da se preizkusite na Rudarskem maratonu, na tej adrenalinski tekaški preizkušnji, ki ji ni para daleč po svetu. Prijavnina znaša do 31. avgusta samo 18 evrov. Nato pa se vsak mesec malo podraži.

ZT