Kaj imajo skupnega zbiranje citatov, fotografij, risb in slik, pisanje prispevkov, snemanje videoposnetkov in ustvarjanje obogatene resničnosti? Vsi so del knjige Vizija prihodnosti, ki jo je letos izdala Gimnazija in ekonomska srednja šola v okviru »Leta naše ustvarjalnosti«.
Knjiga je skupen izdelek vseh profesorjev in dijakov. Profesorji so izbrali citate na temo ustvarjalnost– prihodnost, dijaki pa so prispevali svoja razmišljanja, fotografije, risbe in slike. Nekateri najbolj zanimivi prispevki so bili še posebej izpostavljeni na novomedijski način; s posnetimi videoposnetki (dostopni preko QR kode), v knjigi pa bralci najdejo tudi nekaj izdelkov tako imenovane  obogatene resničnosti. Oboji so dostopni le s pametnim mobilnikom ali tablico.

Knjigo Vizija prihodnosti bodo v pogovornem večeru dijaki in profesorji predstavili v Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah v sredo, 19. oktobra. Tam in v tajništvu šole bo knjigo moč tudi dobiti v zameno za prostovoljni prispevek v šolski sklad GESŠ.

ZT