ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Prihaja Primož Roglič

Od 13. do 17. junija poteka 25. kolesarska dirka Po Sloveniji, na kateri tekmuje odlični Primož Roglič, ki je že zmagal na dirki Po Sloveniji leta 2015. Tretja etapa dirke teče v petek, 15. junija, tudi čez Zasavje, zato so v Zagorju na mestni ploščadi pripravili pravo navijaško prireditev. To bosta spremljala tudi glasba in ples.

Kolesarji bodo v Zagorje pripeljali iz Trojan, nadaljevali po Cesti 9. avgusta, čez Slačnik, v Bevškem bodo zavili proti cementarni, od tam pa po zasavski cesti dirkali v Hrastnik. Tretja etapa dirke se bo nadaljevala v Rimske Toplice, Laško in zaključila v Celju.

Zaradi dirke bo v Zasavju moten promet z začasnimi popolnimi zaporami regionalne ceste iz smeri: Trojane–Izlake–Kisovec–Zagorje ob Savi–Bevško-Trbovlje-Hrastnik-Dol-Rimske Toplice.

Kdaj točno bodo zapore na cestah, ne morejo napovedati niti člani organizacijskega odbora dirke iz Novega mesta, saj je vse odvisno od hitrosti kolesarjev. Po predvidevanjih lahko kolesarje v Zagorju pričakujejo med 13. in 14. uro, zaporo ceste pa med 12.30 in 14.15 uro.

ZT

Isti avtor