Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič je v ponedeljek, 29. maja, skupaj s svojo ekipo novinarjem predstavila uresničena dela v preteklem letu in načrte za prihodnost. Novinarsko konferenco je pripravila v Planinskem domu na Kumu v sklopu občinskega praznika, ki ga bodo slovesno proslavili v sredo, 31. maja.
Županja se je najprej dotaknila področja gospodarstva. Vesela je, da se stopnja brezposelnosti znižuje, a z njo – pravi – še ne moremo biti zadovoljni. Občina Trbovlje nameni letno 100.000 evrov subvencij za novonastala podjetja s sedežem v Trbovljah. Popisala je tudi zapuščene industrijske objekte in zemljišča za potencialne vlagatelje, za katere pa še išče načine, da bi prešli v občinsko last. Je pa med drugim sodelovala pri uspešni prodaji zemljišča v OIC Nasipi s strani Gorenja podjetju Kovit projekti, prodani pa so tudi objekti bivše TPT ter prostori bivšega hipermarketa nasproti. »Veseli nas, da se je v Trbovlje vrnilo podjetje Chipolo,« je še rekla Gabričeva.

Omenila je tudi vrsto pridobitev na področju okolja in prostora, kjer so glavne prenove cest in druge infrastrukture. Občina je pridobila sredstva Eko sklada za nakup električnega avtomobila v višini 7.500 evrov in bo nabavila vozilo Renault Zoe. Postavila bo tudi dve novi električni postajališči, eno pri občinski stavbi, drugo pa pri zdravstvenem domu.

Županja je izpostavila tudi kar nekaj načrtov, med njimi ureditev mestnega jedra, otvoritev virtualnega rudarskega muzeja v Delavskem domu Trbovlje, ureditev parka za skejtanje ter obuditev vezi s pobratenima občinama Lazarevac in Valandovo. Župana obeh prihajata s svojo delegacijo že ta teden v Trbovlje, kjer se bosta srečala tudi z ravnateljicami osnovnih šol, s katerimi morda obudijo tudi nekdanje šolske izmenjave med občinami.

TPK

Prejšnji članekBanja Luka open 2017
Naslednji članekV poletno sezono skočili s pokali zimske Cockte