sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pridobitev vozniškega dovoljenja

Vozniški izpit za voznika motornih vozil lahko v Republiki Sloveniji opravljajo kandidati, ki imajo v Republiki Sloveniji stalno prebivališče ali začasno prebivališče več kot 6 mesecev, ter so dopolnili predpisano starost za vožnjo vozil določenih kategorij.

Pot do vozniškega dovoljenja:

1. ZDRAVNIŠKO SPRIČEVALO

Pred začetkom usposabljanja mora kandidat za voznika z zdravniškim spričevalom dokazati, da je telesno in duševno zmožen za vožnjo kategorije vozila za katerega se usposablja. Za pridobitev zdravniškega spričevala se zglasite v ambulanti medicine dela, prometa in športa.

Zdravniško spričevalo je veljavno 3 leta od datuma pridobitve.

2

2. IZPIT IZ PRVE POMOČI

Izpit iz prve pomoči kandidat opravi pri pristojnem Območnem združenju Rdečega križa.

Izpit iz prve pomoči ima neomejeno veljavnost in velja za vse kategorije motornih vozil.

3. VPIS V ŠOLO VOŽNJE IN TEČAJ CPP

Ko imate opravljeno zdravniško spričevalo in izpit iz prve pomoči, se lahko vpišete v izbrano šolo vožnje in opravite teoretični del usposabljanja za voznika motornih vozil (tečaj CPP), ki traja 20 pedagoških ur. Tečaj je veljaven  3 leta.

4. TEORETIČNI DEL VOZNIŠKEGA IZPITA

Ko zaključite s tečajem CPP, se lahko prijavite na opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita na Upravni enoti v času uradnih ur.

Na spletu vam je na voljo aplikacija za pomoč pri pripravi na teoretični del izpita, ki je dosegljiva na spletnem naslovu:   http://teorija-priprava.gov.si

5. PRAKTIČNI DEL USPOSABLJANJA ZA VOZNIKA MOTORNIH VOZIL

S praktičnim delom usposabljanja za voznika motornih vozil v izbrani šoli vožnje in pri izbranem učitelju vožnje lahko začne le kandidat, ki je bil uspešen pri teoretičnem delu preizkusa usposobljenosti.

3

6. PRAKTIČNI DEL IZPITA  

Po opravljenem celotnem programu praktičnega dela usposabljanja in lastni ter učiteljevi oceni, da ste sposobni samostojne in varne udeležbe v prometu, se prijavite na praktični del izpita.

7. IZDAJA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Po uspešno zaključeni izpitni vožnji lahko na Upravni enoti zaprosite za izdajo vozniškega dovoljenja.

ZA VSA MOREBITNA VPRAŠANJA IN NASVETE SMO VAM NA VOLJO na el. naslovu: moto.avto.trbovlje@gmail.com in na telefonski št: 041 507 335 (od 9.00 do 12.00 ure).

SREČNO IN VARNO VOŽNJO vam želi
ŠOLA VOŽNJE MOTO AVTO TRBOVLJE D.O.O.,
Vodenska cesta 50, Trbovlje

logo MAT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor