Ker je še nekaj prostih mest, je organizator rok prijav podaljšal do 22. junija.  Prijavijo se lahko ekipe, ki štejejo od dva do pet članov. Na Jamatlonu lahko prvič sodelujejo tudi mladoletni, ki so dopolnili 14 let. Pogoje je le, da je ena oseba v njihovi ekipi polnoletna.
Jamatlon poteka v specifičnem okolju zasavskega premogovnika, udeleženci s pomočjo spremljevalcev na 5,5 kilometra dolgi progi premagujejo različne ovire s pridihom rudarstva. Vsi udeleženci prejmejo tudi darilne vrečke z darili partnerjev v projektu, letos bo med njimi kuponček za 1=2 kopanje v Thermani Laško. Kot vedno, bodo nagrad deležni najbolj izvirni udeleženci prireditve.

Čeprav gre za preizkušnjo s samim seboj in se čas na njej ne meri, bo organizator letos poskusno uvedel tudi posebno merjenje časa. A nagrada ne bo pripadla najhitrejšim, temveč tistim, ki bodo ujeli sredinski čas. Konec koncev je Jamatlon ekipna igra, ki spodbuja tovarištvo.

Tudi letos bo po preizkušnji v jami organizator pripravil igro Met bata škornja čez glavo v kulmkišto. Vse, ki imate 2. julija čas in želite doživeti najbolj noro dogodivščino tega poletja, organizator vabi, da se prijavite na Jamatlon, in sicer prek spletne strani www.jamatlon.si.

ZT