Hrastniška »borca« Denis Gorenc in Ardit Rušiti sta na turnirju v Reki nastopila zelo dobro. Najprej sta se pomerila v članski konkurenci posamezno. Gorenc je moral v tretjem kolu priznati premoč hrvaškemu sodniškemu sistemu, saj je po zaostanku rezultat izenačil, vendar so zmago, kljub odlični borbi, sodniki prisodili domačinu. Tudi Rušiti je po dveh gladkih zmagah in neodločenem izidu v borbi z domačinom ostal brez finala. V repasažu za tretje mesto pa je bil nepremagljiv in je osvojil bronasto medaljo.
Oba Zasavca sta nastopila tudi za ekipo Slovenije skupaj z Mladenom Railićem iz KK Piran, Titom Primožičem iz  KK Kolektor Idrija in Nejcem Bertoncljem iz KK Mawashi Postojna. Favorizirano ekipo Hrvaške so premagali s 3 : 0. Oddali niso niti točke, si je pa Gorenc v borbi poškodoval stegensko mišico. Kljub porazu proti kasnejšim zmagovalcem Nemcem, kjer se je poškodoval tudi Rušiti, sta stisnila zobe in stopila na tatatmi tudi proti Slovakom ter priborila vsak svojo zmago za Slovenijo in tako z ekipo Slovenije zasluženo osvojila tretje mesto.

Njun trener Bojan Pižmoht je bil na svoja varovanca ponosen, povedal pa je, da jima je poškodba preprečila nastop v kategoriji mlajših članov, kjer sta bila tudi kandidata za najvišja mesta.

ZT