četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Preurediti želijo Trg revolucije

Na okrogli mizi, kjer je tekla beseda o ureditvi dela območja Trga revolucije v Trbovljah, sta sodelovala oba avtorja natečajnih rešitev Davor Podbregar in Aleksandra Penca s sodelavci. Z njimi so bili tudi županja Trbovelj Jasna Gabrič, predsednik natečajne komisije Gvido Burja, članica komisije Katarina Conradi ter nekateri predstavniki Občine Trbovlje. Dogodek je povezovala direktorica knjižnice Katra Hribar Frol, udeležili pa so se ga številni Trboveljčani.
Sedanja ureditev območja Trga revolucije izhaja iz časov, ko so bile razmere in potrebe drugačne, zato želi Občina prostor celostno posodobiti. Vanj želijo vtisniti zgodovinsko izročilo, domačinom omogočiti uporabo, zagotoviti možnost druženja in v mesto povabiti tudi obiskovalce.

»Natečajniki so v svojih delih sicer podali tudi ocene vrednosti, ki pa jih zaradi vseh omejitev, s katerimi se soočamo, in neznank glede lastništva jemljemo kot resnično grobe ocene, na katere se v danem trenutku ne moremo naslanjati in jih zato na predstavitvi nismo navajali,« pravijo na Občini Trbovlje. So pa pohvalili oba avtorja in povedali, da želijo v bodoče sodelovati z obema, čeprav sta bili njuni zasnovi in pristopa različna.

Kdaj bodo idejno zasnovo začeli uresničevati, še ni jasno, ker Občina ni lastnica paviljonov in trgovine Tuš, ki stojijo na tistem območju. Idejne rešitve so zato le osnova in temeljijo na predpostavkah, da bodo nekatere sedanje objekte lahko odstranili. Pri načrtovanju bodo morali upoštevati tudi potok, ki teče pod paviljoni, in katerega natančen potek struge ta trenutek, pravijo, ne poznajo. Za zdaj naj bi Občina pridobila projektno dokumentacijo za prostor pred pošto, kjer ima v lasti zemljišče, in ga uredila v letu 2018.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor