nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Pretiravali z glasno glasbo

V zadnjih treh dneh so imeli policisti v Zasavju kar nekaj dela. Hrastniški policisti so se ukvarjali s poskusom kraje, glasno glasbo, pretepom in še čem. Trboveljski so imeli delo z drogo, glasno glasbo in pretepom. Zagorski so se ubadali z nevsakdanjimi stvarmi: zatajitvijo mobilnika, vnovčevanjem ponarejenega bankovca, uničenim rastlinjakom, najdenim denarjem na bankomatu, poškodovanim lakom, gorečim kozolcem. V Litiji pa so policisti med drugim obravnavali krajo gospodinjskega mešalca in noža.

PP Hrastnik

Od petka, 4. junija, do nedelje, 6. junija

V petek dopoldne so policisti prejeli prijavo, da je neznani moški dne 2. junija 2021 okrog 09. ure prišel na dvorišče k oškodovanki z izgovorom, da bo opravljal dela na elektro inštalacijah. V času, ko si je z oškodovanko ogledoval lokacijo zunaj, je drugi moški vstopil v odklenjeno stanovanje in premetal notranjost, vendar ni ničesar ukradel.

Policisti so osebi zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo.

Policiste so obvestili o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo, ter s kraja odpeljal. Na vozilu je nastalo za okoli tisoč evrov materialne škode. Policisti še preiskujejo nesrečo.

Policiste so trikrat obvestili o glasni glasbi. V dveh primerih so izdali plačilni nalog, v enem primeru pa prekrškovni postopek še poteka.

Policiste so obvestili o pretepu med dvema znancema, v katerem je eden bil lažje poškodovan. Policisti še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

 

Od petka, 4. junija, do nedelje, 6. junija

Policisti so moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je so poslali v analizo.

Policiste so obvestili o treh kršitvah javnega reda in miru z glasno glasbo. V enem primeru so izdali plačilni nalog, v dveh primerih kršitev n0so ugotovili.

Policisti so osebi, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, so zasegli vozilo. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi

Od petka, 4. junija, do nedelje, 6. junija

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, neznani storilec je poškodoval lak na vozilu.

Na bankomatu v Kisovcu so našli denar, policisti so ga z zapisnikom o najdenih predmetih zasegli. Lastnika gotovine pozivajo, da se zglasi na PP Zagorje ob Savi in z ustreznimi dokazili prevzame denar.

Na območju Litije je zagorel kozolec. Policisti so opravili ogled zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Obravnavali so tudi prometni dogodek, med košnjo trave ob vozišču je v vozilo priletel kamen. Policisti so zadevo zabeležili v obliki uradnega zaznamka.

Obravnavali so še kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona v prostorih trgovskega centra v Zagorju. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Ukvarjali so se tudi s kaznivim dejanjem vnovčevanja ponarejenega bankovca. Ponarejeni bankovec so zasegli, po opravljeni ekspertizi sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

In še kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari na območju Zagorja ob Savi. Neznanec je poškodoval in uničil vrtni rastlinjak in posajene vrtnine. Policisti bodo o dejanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Litija

Od petka, 4. junija, do nedelje, 6. junija

Na območju Litije so obravnavali vlom v vikend, neznani storilec je ukradel gospodinjski mešalec in nož, lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Policisti osebi zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo.

Policiste so obvestili o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju. Kršitelju so izrekli opozorilo.

Savus

Fotografija je simbolična

Isti avtor