nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Pretepi, alkohol in droge

PP Trbovlje

V petek, 13. oktobra, se je na parkirišču v Trbovljah zgodila prometna nezgoda, v kateri je povzročitelj odpeljal, ne da bi o trku obvestil oškodovanca. Policisti so v mestnem parku 35-letnemu občanu zasegli nož in snov, za katero sumijo, da je droga. Po opravljeni analizi bodo zoper občana izvedli prekrškovni postopek. Popoldne so posredovali v zasebnem prostoru, ker je bila 52-letna Trboveljčanka pod vplivom alkohola nasilna do hčerke svojega partnerja. Ker se ni pomirila, so jo pridržali in ji izrekli tudi denarno globo. Na policiste se je obrnil občan, ki je v reži bankomata pozabil 400 evrov.

V soboto, 14. oktobra, so policisti prepovedali vožnjo vozniku, ki je vozil podvplivom alkohola (0,78 mg/), mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Popoldne so pridržali 42-letnika, ki se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel v gostinskem lokalu in žalil osebje. Izrekli so mu tudi globo. Samo opozorilo pa soizrekli 23-letnici, ki je ponoči preveč naglas poslušala glasbo.

V nedeljo, 15. oktobra, so mladoletniku zasegli prepovedano pirotehničnosredstvo, zoper njega pa bodo podaliobdolžilnipredlog na pristojno sodišče. 28-letnemu vozniku pa so zaradi suma, da vozi pod vplivom droge, zasegli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, ker je voznik odklonil odrejeni strokovni pregled.

PP Hrastnik

V petek je neznanec poškodoval steklo na vozilu oškodovanega in mu s tem povzročil za okrog 300 evrov škode. Za 50 evrov škode pa je neznanec oškodoval lastnika garaže, na kateri je poškodoval vrata. Policisti so v soboto posredovali tudi pri delovni nesreči v sadovnjaku v Turju, v kateri se je poškodovala občanka.

PP Zagorje

V petek so policisti izdali plačilni nalog kršitelju, ki je udaril oškodovanega, in kršitelju, ki je z glasno nočno muziko motil nočni mir in počitek sostanovalcev.

V soboto so policisti obravnavali kaznivo dejanje grožnje, pri čemer je znana oseba oškodovancu izrekla resno grožnjo zoper življenje in telo. Po zbranih obvestilih bo o zadevi podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Na območju Zagorja je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do prometne nesreče, v kateri je nastalo za okrog 2000 evrov škode. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog. Plačilni nalog so izdali tudi stranki, ki se je zvečer nedostojno vedla do prodajalke v trgovini v Kisovcu.

V nedeljo se je na policiste obrnil oškodovani, ki ga je na območju Ljubljane storilec večkrat udaril. Po zbranih obvestilih bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

ZT

Isti avtor