četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Presenečenje sezone

Bermudski čuki : ŠD Litus61 : 59

Strelci

Bermudski čuki: Drolc 22, Odlazek 19 (2×3), Bajda 11 (1×3), Cvitić 9, Kotar, Vrankar

ŠD Litus: Repina 22 (3×3), Kolenc 14 (2×3), Pestotnik 9 (1×3), Muzga 6, Cirar 5, Drnovšek 3 (1×3), Peterca

Za presenečenje sezone so tokrat poskrbeli Zagorski čuki, ki so v zadnji tekmi sezone prikazali povsem drug obraz. Z zelo učinkovito igro v napadu so strli Litijane, ki so kljub dobrem metu iz igre naredili preveč napak v obrambi. Pri Čukih sta v napadu izstopala zelo učinkovita Timi Drolc (22 točk) in Gašper Odlazek (19 točk). Čuki se torej od letošnje sezone poslavljajo z zmago, Litusi pa kljub spodrsljaju odhajajo v borbo za polfinale.

Šajspoh rangers : Črički49 : 46

Strelci

Šajspoh rangers: Smiljić 17, Fantinato 15 (3×3), Perak 7, Požin B. 7, Požin M. 2, Pristovnik 1, Remškar

Črički: Kajna 17, Seručar 13, Božič 12 (2×3), Markotič 6, Pavlin 1, Žilnik, Medved

Po pričakovanjih zelo izenačena tekma se je za takšno tudi izkazala. Skozi celotno tekmo se je bila trda borba za vsako posest žoge.

Po izenačenem prvem polčasu so takoj po premoru Črički pritisnili na plin in so v sredini tretje četrtine vodili že za 9 točk. Rangersi so v zadnjo četrtino zakorakali bolj odločno in na krilih Božidarja Smiljića (17 točk) tekmo obrnili v svoj prid.

Črički so imeli v zadnjih petnajstih sekundah kar tri priložnosti, da tekmo pošljejo v podaljšek, a roke njihovih ostrostrelcev niso bile dovolj mirne.

Zlatorog veterani : Tiferji Laško45 : 41

Strelci

Veterani Zlatorog: Uršič 17, Cizej 13 (1×3), Blatnik Ž. 8 (1×3), Kotar 4, Lapornik 3, Gorjup, Sadar, Blatnik Z.

Tiferji Laško: Bajramlić 17, Pipan 7 (1×3), Požun 7, Vrščaj J. 7, Vrščaj D. 3, Kaluder, Zdolšek

Tekma, ki je bila označena kot derbi tedna, je opravičila sloves tega naziva. V zelo izenačenem prvem polčasu je publika videla zelo obrambno naravnano igro moštev, igralcev in prijateljev, ki se med seboj zelo dobro poznajo.

Opaznejšo razliko so Zlatorogovci naredili v tretji četrtini, ko so izkoristili slab met iz igre Tiferjev, ki so dosegli le štiri točke. Kljub temu, da so Tiferji zadnjo četrtino dobili, jim preobrat ni uspel.

V zelo dobrem strelskem učinku Mihe Uršiča, so Veterani tekmo pripeljali v miren zaključek in si tako še izboljšali položaj na lestvici.

ZT

Isti avtor