Avgusta so 55 in 25 metrov dolgi skakalnici v kisovškem skakalnem centru preplastili, saj je bila plastična obloga že povsem dotrajana. Naložba je bila vredna slabih 50.000 evrov. Od tega je 40 odstotkov financirala Smučarska zveza Slovenije, po 30 odstotkov pa Občina Zagorje ob Savi in Fundacija za šport. Za prenovo skakalnic so najbolj zaslužni člani skakalne sekcije zagorskega smučarskega kluba, ki so na javnem razpisu uspeli pridobiti finančno podporo za izvedbo. Motor in duša projekta je bil eden od treh odličnih trenerjev v klubu Zvone Pograjc. Kot je v nagovoru povedal Mojmir Pirnovar, pa člani kluba tako obseženega projekta ne bi mogli izvesti sami. Velika zahvala za uspešno izvedeno prenovo gre tudi Občini Zagorje ob Savi.
Otvoritve so se udeležili tudi visoki predstavniki obeh nacionalnih institucij. Prvi mož odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič je
v govoru vodstvu in članom kisovškega kluba izrekel pohvale za predano in kvalitetno opravljeno delo. Otvoritve se je udeležil tudi podpredsednik slovenskega olimpijskega komiteja Janez Sodržnik.

Po otvoritvi je na prenovljenih skakalnicah potekalo tekmovanje za pokal Štajersko-Koroške regije, ki se ga je udeležilo preko 70 tekmovalcev.

Mladi domači skakalci so na prvi tekmi skakali odlično in se tistim, ki so omogočili prenovo, oddolžili z odličnimi rezultati in uvrstitvami. V vsaki kategoriji, v kateri so nastopali, so osvojili stopničke.

Na skakalnici HS17 je med cicibankami do 9 let Ula Vodlan zmagala, Damjan Zupanec pa je bil v kategoriji cicibanov do 9 let drugi. Na skakalnici HS28 je med dečki do 11 let zmagal Anej Razpotnik, med enako starimi deklicami pa Katarina Pirnovar. Zmago je z drugim mestom oplemenitila še Tinkara Mlekuž. Na največji skakalnici HS55 sta slavila še dva člana domačega kluba. Med dečki do 12 let je zmagal Dominik Zupanec, med dečki do 13 let pa Lovro Peitl.

 JK in ZT